1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Curry
  6. Groene Curry

Groene Curry

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-12-2014

Ingrediënten 2 personen


- 200 gram kipfilet
- 150 gram biologische witte rijst of zilvervliesrijst
 - Curry Pasta 50 gram
- kokos/klappermelk 400 gram/ml (1/3 blik) (probeer goed te mengen eerst!) of 400 gram Bouillon
- 5 gram sojasaus of ketjap manis
- 1 theelepel wokolie
- 1 citroenblad (Dau Jeroek Purut)
- theelepel vissaus
- Eetlepel rietsuiker
- 1 limoen per 4 personen (dus halve voor 2 personen)
Groente die lekker zijn:
- Paksoi of chinese kool
- Broccoli
- Wortel
- Rode ui
- Bloemkool
- Pompoen

Eventueel pinda's



Mijn groene curry. Ik heb meerdere recepten geprobeerd en verschillende hoeveelheden. Dit is mijn hieraan overgehouden recept. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijdt de kip in stukken en voeg 5 gram sojasaus toe. Zet weg om marinade in te laten trekken.
Zet water op en kook de rijst volgens de verpakking. 

Doe flink wat wokolie in een wok en laat heet worden. Doe dan de currypasta in de wok en bak op totdat de geuren vrij komen. Doe vervolgens de groente hierin opbakken.  Doe de kokosmelk erbij en laat sudderen. Dit mag enige tijd duren, zodat de smaak er goed intrekt (10-15 minuten) Doe dan de kip, vissaus, rietsuiker en citorenblad erbij. Laat vervolgens koken tot de gewenste dikte en de kip en groente gaar zijn. Bedankt dat iets als chinese kool pas op het allerlaatst erbij moet anders slinkt het teveel. 

Serveer met rijst en eventueel pinda's. 



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van utbies88


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van utbies88
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top