Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Europese keuken
  4. Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn

Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn

Door: Reddy

  • Europees
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 19-12-2014

Ingrediënten 4 personen


2 tenen knoflook
1 bosje rozemarijn
2 blaadjes laurier
1 biologische varkensrollade (van de slager)
1 el Five-spicepoeder
4 + 3 el honing
2 el witte wijnazijn
2 el mosterd
1 winterpeen
2 uien
1 el appelstroop
75 ml rode wijn
3 appels
Reddy Bakken & Braden
Reddy Zoete Keuken


Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn
Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn
Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn
Feestrollade met gekarameliseerde appeltjes en rozemarijn

Reddy Tip: Door een scheutje Reddy Zoete Keuken toe te voegen aan gekarameliseerd fruit krijgt het een mooi glansje en wordt de karamel wat zachter. 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Feestrollade:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Pel en snijd knoflook in dunne plakjes.
Steek verschillende takjes rozemarijn en laurier onder de touwtjes van de rollade. Probeer ook wat kruiden in het binnen van de rollade te steken. Verdeel de plakjes knoflook over de rollade en steek ook deze onder de touwtjes. 
Kruid de rollade met peper en zout. Voeg een klein beetje Five-spicepoeder toe.
Verhit een Braadpan met een flinke scheut Reddy Bakken & Braden. Laat de olie heet worden. 
Braad de rollade aan alle kanten voor circa twee minuten. Draai hem niet te vaak maar laat de rollade eerst een mooie bruine en krokante buitenkant krijgen. Zet het fornuis nu op de laagste stand en doe de deksel op de pan. Draai de rollade nu ook regelmatig, ongeveer iedere vier minuten. Haal de rollade na ongeveer circa tien minuten uit de pan en leg hem op een ovenrooster. Bewaar het bakvocht in de braadpan.
Maak ondertussen een mix van 4 el honing, witte wijnazijn, mosterd en een scheutje Reddy Bakken & Braden. 
Zet de rollade in de oven en smeer hem iedere 4 minuten in met het honingmengsel. Laat de rollade nog garen voor circa 30 minuten.
Snijd ondertussen een ui en een wortel in grove stukken. Bak deze in het bakvocht, voeg een eetlepel appelstroop en blus het geheel af met een scheutje rode wijn. Voeg wat kalfsfond toe en laat het geheel inkoken tot een smaakvolle jus. Giet de jus door een zeef en breng op smaak met wat peper en zout. Roer hem voor het gebruik nog even door met de garde om de olie goed te mengen met de rest van de vloeistof.

Gekarameliseerde appeltjes:
Voeg een 3 eetlepels honing toe aan een koekenpan. Laat de honing bruin worden en karameliseren.
Schil ondertussen de appels en snijd ze in parten. Voeg de parten toe aan de gekarameliseerde honing. Voeg ook een scheutje Reddy Zoete Keuken toe samen met een scheutje water. Laat de appels garen en karameliseren. Breng ze op smaak met een snufje zout. 

Serveren:
Serveer de rollade op een grote snijplank met de gekarameliseerde appeltjes eromheen. Serveer de jus ernaast. 



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top