1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Limoencoquilles met gember en koriander

Limoencoquilles met gember en koriander

Door: Joyce1956

  • Wereld, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 18-12-2014

Ingrediënten 4 personen


100 g Japanse fijne noedel
2 limoenen 50 g koriande
50 g munt
4 el zonnebloemolie
1 tl bruine basterdsuiker

2 tl geraspte gemberwortel
12 coquilles
witte peper



Een lekker voorafje, voor de kerstdagen.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 100 g Japanse fijne noedels of eventueel wat mihoen volgens aanwijzing op de verpakking. Spoel af onder de koude kraan.
Doe het sap van 2 limoenen met 50 g koriander en 50 g munt, 2 el zonnebloemolie, 1 tl bruine basterdsuiker, 2 tl geraspte gemberwortel in de blender en draai tot een dressing.
Bestrooi 12 coquilles met witte peper en zout. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de coquilles aan tot ze ondoorschijnend wit zijn. Draai dan om en bak nog 2 minuten aan de andere kant.
Leg de coquilles terug in een schelp met wat noedels ernaast. Schep de dressing erover en garneer eventueel nog met een paar blaadjes koriander. 

Bron

Gall en Gall



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Joyce1956
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top