Frisse oliebollen met appel en citroen

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2014
  • Frisse oliebollen met appel en citroen

    Frisse oliebollen met appel en citroen

    Frisse oliebollen met appel en citroen

Een heerlijke oudjaarsavond variatie op de 'gewone' oliebol.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Reddy Milde Geuren frituurolie
1 goudreinet
1 citroenschil
250 g bloem
250 ml karnemelk
½ ei
3,5 gram gedroogde gist
1 tl suiker
½ tl zout
Poedersuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de geraspte appel en citroenschil.
2. Verwarm de karnemelk tot 37 graden.
3. Klopt het ei los.
4. Meng de bloem, de gist, suiker en het zout in een beslag kom. Maak een kuiltje in het midden en giet hier het losgeklopte ei in. Klop dit met een garde of mixer en voeg gelijktijdig de karnemelk toe.
Roer tot het een glad beslag is.
5. Meng met een spatel de appel en de citroenschil door het beslag. Dek de kom vervolgens af met een vochtige theedoek en laat het beslag een uur rijzen op een warme tochtvrije plek.
6. Verhit de Reddy Milde Geuren frituurolie tot 175 graden. Doop 2 eetlepels even in de hete olie, hierdoor blijft het beslag niet plakken. Maak een bolletje met de eetlepels en bak de oliebollen in ongeveer 5 minuten goudbruin. Doe niet meer dan 5 stuks in de pan. Draai ze in dien nodig om.
Haal ze na 5 minuten uit de olie en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Serveer met poedersuiker.


 

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten