De perfecte biefstuk met Béarnaisesaus

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • De perfecte biefstuk met Béarnaisesaus

    De perfecte biefstuk met Béarnaisesaus

    De perfecte biefstuk met Béarnaisesaus

Heerlijk met  handgesneden frietjes en een frisse salade.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
Scheutje Reddy bakken & braden
4 biefstukken
peper & zout
4 takjes verse dragon
2 el witte wijn azijn
1 tl zwarte peperkorrels
1 sjalotje
250 gram boter
2 eidooiers
sap van een ½ citroen
2 el water
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voor de biefstuk:
1. Laat de biefstuk eerst op kamertemperatuur komen.
2. Wrijf de biefstuk in met peper.
3. Laat een pan met een dikke bodem warm worden op een hoge stand en doe hier een flinke scheut Reddy bakken & braden in.
4. Bak beide kanten 2 minuten voor een rosé biefstuk. Zorg dat je de biefstuk in beweging houdt.
5. Gebruik een vleestang in plaats van een vork.
6. Om te kijken of de biefstuk goed gebakken is kun je erop drukken met een spatel of lepel. Als de biefstuk nog goed in te drukken is, is hij nog rood van binnen. Gaat dit iets moeilijker dan is de biefstuk rosé gebakken.
7. Haal de biefstuk uit de pan en bestrooi hem nu pas met zout.
8. Laat de biefstuk 2 minuten rusten voordat je hem opdient.

Voor de béarnaise saus:
9. Hak de dragon blaadjes en takjes fijn. Houd dit apart van elkaar. Meng de azijn, het water, de dragon, peperkorrels en sjalotsnippers in een steelpan. Laat op laag vuur in 5 -10 minuten tot de helft inkoken.
10. Zeef de vloeistof boven een andere steelpan.
11. Smelt de boter, zonder het te verkleuren.
12. Klop in 1 minuut de eidooiers los in de blender. Voeg terwijl de machine draait langzaam het ingekookte vocht toe. Giet vervolgens in een dun straaltje de gesmolten boter erbij.
13. Breng als laatst op smaak met citroensap, zout en peper.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Reddy avatar

Doorsturen

Home Recepten