1. Home
  2. Recepten
  3. Aardappelen
  4. Roseval aardappelen
  5. romige aardappelgratin met rozemarijn en tijm

romige aardappelgratin met rozemarijn en tijm

  • Mediterraan, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-12-2014

Ingrediënten 4 personen


750 gr vastkokende aardappels
2 teentjes knoflook
2 uien
150 ml creme fraiche
100 ml melk
200 gr mozzarella
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
Snufje nootmuskaat
Snufje paprikapoeder scherp
Vers gemalen zwarte peper
Zeezout
Olijfolie


Verder heb je nodig


Pan, 2 ovenschaaltjes


romige aardappelgratin met rozemarijn en tijm
romige aardappelgratin met rozemarijn en tijm

Dit is een super lekker, romig kerst bijgerecht en weer eens wat anders dan de klassieke geroosterde roseval aardappeltjes met rozemarijn, olijfolie en grof zeezout. Dit bijgerecht heeft veel meer smaken en past wel bij elk hoofdgerecht. Presenteer het leuk in 2 terracotta 2 persoons ovenschaaltjes. Nog een leuke variatietip: vervang de rozemarijn eens door rijkelijk oregano want is ook erg lekker.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Aardappels schillen, licht blancheren en in dunne plakjes snijden. Ui in halve ringen snijden, knoflook persen. Rozemarijn naaldjes van de tak halen, tijm de blaadjes. Melk en creme frache in een schaaltje doen. Paprikapoeder, nootmuskaat, geperste knoflook, zeezout, de rozemarijn naaldjes en beetje van de tijm erin en door elkaar roeren. Proeven en hoog op smaak brengen met peper.
Vet twee kleine 2 persoons terracotta ovenschaaltjes in met olijfolie (of een grote ovenschaal) en leg de aardappelschijfjes erin. Leg de uienringen daar bovenop en verdeel er dan gelijkmatig  het room kruidenmengsel overheen. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden, zet de schaaltjes (of schaal) in de oven en bak hem nu bij onder en bovenwarmte 30-35 minuten. Snijd de mozzarellabolletjes ondertussen in plakjes en leg ze de laatste 5 minuten op de aardappeltjes. Als deze mooi zijn gesmolten dan is het gerecht klaar. Warm serveren, eet smakelijk!

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Feestelijk en lekker bijgerecht bij vlees, vis, wild en gevogelte met groente naar keuze.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top