Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vegetarische keuken
  5. Spinazie
  6. Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing

Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing

Door: Reddy

  • Vegetarisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 17-12-2014

Ingrediënten 4 personen


300 g spinazie
1 bosje munt 
400 ml melk
275 g boekweit meel (eventueel te vervangen door normale bloem)
3 eieren 
50 ml Reddy Koken & Bakken 
75 g cherry tomaatjes
1 rode ui
150 g feta kaas
100 g walnoten
2 el balsamico azijn
3 el honing
Reddy Premium 


Verder heb je nodig


Staafmixer met bakje of  Blender

Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing
Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing
Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing
Spinazie pannenkoekjes met feta, walnoten en honing

Heerlijke vegetarische pannekoekjes die zeker het proberen waard zijn.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spinazie-pannenkoekjes:
Was de spinazie zorgvuldig en laat goed uitlekken. 
Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Koken & Bakken. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat hem rustig slinken (laat een klein beetje spinazie over voor de salade). Giet de spinazie af en laat het overtollige vocht weglopen. 
Doe de spinazie in een Blender. Voeg daar de munt, bloem, eieren en melk aan toe. Mix alles goed door elkaar. Laat een klein beetje munt over voor de salade.
Terwijl het beslag mixt, giet voorzichtig de Reddy Koken & Bakken bij het beslag. 
Breng het beslag op smaak met peper en zout.  Verdun het beslag eventueel nog met een scheutje melk.
Verwarm een kleine koekenpan met een scheutje Reddy Koken & Bakken. 
Bak dunne pannenkoekjes. Bak ze circa een minuut aan iedere kant. Leg ze daarna op een bord en bewaar ze eventueel in een voorverwarmde oven van 100 graden om ze warm te houden.

Feta salade:
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Leg wat cherrytomaatjes op een bakplaat. Besprenkel ze met een beetje Reddy Koken & Bakken, wat peper en zout. Pof de cherrytomaatjes voor circa vijftien minuten.
Breek de feta in stukjes.
Snijd een rode ui in ringen.
Rooster de walnoten in een koekenpan met een scheutje Reddy Koken & Bakken.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom. 
Voeg hieraan wat overgebleven verse spinazie- en muntblaadjes toe. 
Breng de salade op smaak met een scheutje balsamicoazijn, honing en een scheutje Reddy Premium olie.

Serveertip

Serveren:
Vul de pannenkoekjes met wat van de salade en rol ze dan voorzichtig op. Steek er een prikkertje in om de rolletjes opgerold te laten. Serveer eventueel nog wat extra salade ernaast. Besprenkel de pannenkoekjes met nog wat extra honing

Reddy Tip:
Gebruik in je beslag voor pannenkoeken of bijvoorbeeld wafels of oliebollen altijd een scheutje Reddy olie. Hierdoor wordt het beslag soepeler. De pannenkoek malser en bovendien blijft hij minder snel aan de pan vast plakken. Gebruik voor hartige pannenkoeken Reddy Koken & Bakken en voor zoete pannenkoeken Reddy Zoete keuken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top