Grieks gegrilde karbonades

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 17-12-2014

Deze karbonades smaken precies zoals ze op vakantie in Griekenland smaakten.
Deze marinade is ook geschikt voor kip.
Dankjewel Lynn voor het plaatsen van dit recept.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
* 6 mooie dikke varkens karbonades 
Voor de marinade:
* 1/2 cup extra virgine olijfolie
* 1/2 cup witte wijn worcestershiresauce ( ik heb witte wijnazijn gebruikt)
* Sap van 2 citroensap (ik doe van 1)
* 2 tenen knoflook geperst
* 1 eetl gedroogde oregano
* zout en peper vers gemalen
 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de ingredienten voor de marinade in een grote kom  en meng ze. Leg de karbonades op een ondiepe schaal en giet de marinade erover. Dek af met vershoudfolie en laat tenmintse 1 uur koel staan. 
Grill de karbonades7-10 min per kant op een gemiddelde temperatuur (afhankelijk hoe gaar ze moeten zijn)
en laat daarna nog 5-10 min rusten.
Doe voor het serveren nog een beetje zout en wat citroensap op de karbonades

Bron

Lynn Livanos Athan

Laatste reacties

hans036 avatar
hans036 24-12-2014

heerlijk stukje vlees, gewoon uit de grillpan en echt een aanrader.

tina1951 avatar
tina1951 23-12-2014

Neem ik mee en bedankt .

ArualB avatar
ArualB 22-12-2014

Lijkt me een heerlijke marinade, neem hem mee. Dank je wel!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten