Indische hamburgertjes

  • Indonesisch,
  • 20-30 min.
  • Indische hamburgertjes

    Indische hamburgertjes

    Indische hamburgertjes

  • Indische hamburgertjes

    Indische hamburgertjes

    Indische hamburgertjes

Proef het heerlijke oosten met deze bijzondere Indische hamburgertjes met pindakaas en zoete saus. Ideaal als bijgerecht voor het kerstmenu of tijdens de gourmet op kerst- of oudejaarsavond.
Pindakaas is een voedingsmiddel gemaakt van zeer fijn gemalen pinda's. Pindakaas, in de huidige smeerbare vorm, komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, waar het in 1893 ontwikkeld werd door Dr. John Harvey Kellogg, ten tijde van een overschot in de productie van pinda's.

Deel dit recept

Ingrediënten
500 gram gemengd gehakt
3 eetlepels pindakaas
2 theelepels sambal
3 eetlepels ketjap manis
1 theelepel gemberpoeder
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel paprikapoeder
zoete chilisaus
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe het gehakt in een kom en voeg er de sambal aan toe
Voeg er vervolgens de sojasaus, ketjap en de pindakaas aan toe
Meng even kort en voeg er het gemberpoeder en paprikapoeder aan toe
Kneed en meng vervolgens goed tot een gladde massa
Maak je handen licht vochtig en rol van het gehakt balletjes van (3,5cm diameter)
Druk de balletjes plat tot er hamburgertjes ontstaan
De hamburgertjes zijn nu klaar om te bakken op de gourmetaan beide kanten tot ze gaar zijn, 

Bron

Met dank aan wessalicious.com

Serveertip

Serveer samen met de chilisaus

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

willeke_ avatar
willeke_

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten