1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade

Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade

Door: deonart

  • Afrikaans, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 15-12-2014

Ingrediënten 4 personen


2 entrecote
plakjes Pancetta (iets dikker plakjes of doen 2 plakjes spek op elkaar)
saté stokjes, vooraf in water geweekt
 
MARINADE 1
2 entrecote
100 ml tomatenketchup
75 ml Worcestersaus
75 ml chutney (van eigen keuze)
60 ml ketjap manis
2 teentjes knoflook, fijn
 
of
 
MARINADE 2
2 entrecote
125 ml droge rode wijn
1 e bruine suiker
1 t mosterd poeder
1 t gemalen gember
1 t rozemarijn en tijm, vermengd
1 laurierblad gescheurd
1 teentje knoflook, fijn
zout
zwarte peper
 
Meng alle marinade ingrediënten goed.


Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade
Kerst entrecote spiesen met 2 soorten marinade

Hier Laat ik zien hoe je de heerlijkste satés kunt maken voor een banket of kerst diner. 2 Manieren om je satés te marineren, de keuze is aan jou, ze zijn beiden overheerlijk.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij entrecotes horizontaal in het midden door zodat je 2 lange plakken entrecote krijgen.
2. Snijd lange plakken in 4 plakken en snijd elk plakje weer horizontaal in het midden door. Zo krijgt je in totaal 8 plakjes van 1 entrecote.
3. Doen een stuk spek op de werkvlak.
4. Plaats een reep entrecote er bovenop en rol de repen spek en entrecote op.
5. Rijg 4 rolletjes per stokje en druk ze wat platter. Doen erna spiesen in marinade.
6. Laat tenminste 8 uur marineren.
7. Rooster op grill of bbq of bak in een koekenpan met olie. (niet te gaar dit mag nog roze zijn, zo 5 min per kant)

Bron

Smaakontwikkelaar



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top