Calzone sticky chicken

  • Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 15-12-2014
  • Calzone sticky chicken

    Calzone sticky chicken

    Calzone sticky chicken

Calzone sticky chicken

Deel dit recept

Ingrediënten
1 Focaccia calzone
10 g eikenblad sla melange
¼ komkommer
1 tl sesamzaadjes
½ kippendij filet
10 ml ketchup
10 ml ketjap manis
10 ml vloeibare honing
10 gr bruine suiker
1 tl mosterd
1 teentje knoflook 
peper
zout

voor de knoflookyoghurt dressing:
100 ml olijfolie 
15 ml citroensap
25 ml yoghurt 
1 teen knoflook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1423,71 kcal
Koolhydraten 78,15 g
Eiwitten 22,05 g
Vetten 113,10 g

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de foccacia 6 tot 8 minuten in de oven.
2. Doe de ketchup, ketjap manis, honing, bruine suiker, mosterd en de fijn gesneden knoflook in een pannetje. Breng dit aan de kook.
3. Snijd de kip in stukjes. Leg de kip in een bakblik en giet vervolgens de saus over de kip.
4. Zet de kip 30 minuten in de oven en meng na 15 minuten alles nog even door.
5. Snijd de komkommer in plakjes.
6. Begin met wat sla in het broodje te leggen, vervolgens de plakjes komkommer en als laatst de sticky chicken. Strooi hier wat sesamzaadjes overheen en breng op smaak met peper en zout.

Voor de knoflookyoghurt dressing:
7. Pers de knoflook uit. Meng alle ingrediënten voor de dressing met elkaar.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten