Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Regionale keuken
  4. Traditionele vruchtenbowl (familierecept)

Traditionele vruchtenbowl (familierecept)

Door: wilmiewillemse

  • Regionaal
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-12-2014

Ingrediënten



1 pot kersen op sap
1 pot bessen op sap
1 verse ananas (of blik)
2 bananen
10 tot 15 lychees (liefst vers)
1 appel
1 peer
1 sinaasappel
2 mandarijnen
1 fles zoete witte wijn
½ fles gluhwein 



Vruchtenbowl kregen wij vroeger thuis altijd met kerst en met zeer speciale gelegenheden. Een traditie die ik nog steeds maar al te graag in stand houd.
Weckflessen met allerlei vruchten zoals kersen, pruimen enz. werden uit de kelder gehaald en in een grote schaal (of bak) geleegd. Sinaasappels, mandarijnen, bananen, peren, appels al wat er op dat moment voorradig was ging erbij. Alcohol ging er eigenlijk nooit in dus kon de hele familie jong en oud meesmullen.
Elk jaar met kerstmis maak ik nog steeds een grote schaal met vruchtenbowl, al zijn de ingrediënten door de jaren heen wel enigszins veranderd en aangepast. De weckflessen werden vervangen door glazen potten uit de supermarkt en het vocht werd aangevuld met wijn. Maar 1 ding is zeker, het is er zeker niet minder lekker door geworden. En ik hoop dat de traditie nog lang in stand gehouden zal worden.
TIP: Ideaal als je voor een grote groep een diner of een buffet moet organiseren. Je kunt dit ook al het beste een dag van te voren maken zodat de smaken goed in elkaar kunnen trekken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:

Schil al het fruit en snijd het in stukjes.

Bereiding:

Doe alle vruchten bij elkaar in een grote kom of bak.
Giet er de wijn bij, zorg daarbij dat alle vruchten goed onder staan.
Meng alles voorzichtig door elkaar.
Zet dit 12 tot 24 uur op een koele plek zodat alles goed kan intrekken.

Serveertip

Je kunt ook een alcoholvrije versie maken door de wijn te vervangen door 1 liter druivensap.



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top