Heerlijke brosse vanille sinaasappel koekjes halve maantjes

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 12-12-2014
  • Heerlijke brosse vanille sinaasappel koekjes halve maantjes

    Heerlijke brosse vanille sinaasappel koekjes halve maantjes

    Heerlijke brosse vanille sinaasappel koekjes halve maantjes

Deze kipferln horen in Duitsland (en ook in Oostenrijk) bij de kerst.
Deze koekjes mogen niet ontbreken bij de eigengebakken Plätzchen.
Het zijn heerlijke brosse koekjes.
Dit jaar heb ik ze gemaakt met wat sinaasappellikeur en sinaasappelrasp.
Heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
140 gram bloem
50 gram gemalen amandelen
75 gram suiker
1 + 2 zakjes vanillesuiker (plm. 25 gram)
mespunt zout
100 gram koude boter
1 eetlepel sinaasappellikeur
rasp van een biologische sinaasappel
1 eidooier (M)
plm.20 gram poedersuiker (om door te rollen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp
vershoudfolie
bakpapier
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Deeg gaat na de bereiding verpakt in plastic folie plm. 1 uur in de koelkast.

Van bloem, gemalen amandelen, suiker, 1 zakje vanillesuiker, zout, boter in stukjes, sinaasappellikeur en sinaasappelrasp een deeg kneden met behulp van de kneedhaken van de Mixer.

Hiervan smalle rollen vormen en in folie verpakt plm. 1 uur in de koelkast laten rusten.

Oven voorverwarmen op 200 graden (hetelucht 175 graden)

Bakplaat bekleden met bakpapier.
Van het deeg halve maantjes vormen (zie foto).
In het midden van de voorverwarmde oven lm. 10 minuten bakken,
Poedersuiker zeven en met 2 zakjes vanillesuiker mengen.
Koekjes door de suiker walsen.
Af laten koelen.

Bron

Kochen & Geniessen 12/2013

Serveertip

Lekker mett diverse andere kerstkoekjes na het kerstdiner.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten