Chocolade-hazelnoot-rum-biscotti - heerlijk! (kerstkoekjes)

  • Duits, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 12-12-2014
  • Chocolade-hazelnoot-rum-biscotti - heerlijk! (kerstkoekjes)

    Chocolade-hazelnoot-rum-biscotti - heerlijk! (kerstkoekjes)

    Chocolade-hazelnoot-rum-biscotti - heerlijk! (kerstkoekjes)

Deze koekjes heb ik - samen met andere soorten koekjes - gebakken voor Kerstmis 2014. Ieder jaar bak ik weer andere soorten koekjes om uit te delen aan familie, vrienden en kennissen.
Een traditie rond de Kerst.
Ook deze koekjes zijn gemakkelijk te maken en kunnen niet mislukken.
Ze zijn verrukkelijk!

Deel dit recept

Ingrediënten
75 gram pure chocolade
150 gram gemalen hazelnoten
50 gram cacaopoeder
150 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
mespunt zout
70 gram zachte boter
4 eetlepels rum
4 gram espressopoeder (ik heb 2 staafjes espressopoeder van Nescafé gebruikt)

suiker om de koekjes door te rollen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rasp
beslagkom
mixer of keukenmachine
bakpapier
diep bord

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 160 graden.
Bakplaat bekleden met bakpapier.

Chocolade raspen.
Gemalen hazelnoten cacao, suiker, vanillesuiker, geraspte chocolade en mespunt zout door elkaar mengen in een kom.
Boter, rum en espressopoeder toevoegen.
Met de kneedhaken van de mixer of de keukenmachine hiervan een glad deeg kneden.

Uit het deeg balletjes ter grootte van een kers vormen en met wat afstand over het bablik verdelen.

In het midden van de voorverwarmde oven 15 - 20 minuten bakken.

Suiker in een diep bord doen.
De nog warme koekjes door de suiker rollen.
Op een rooster laten afkoelen.

Bron

Duits tijdschrift: Bild der Frau

Serveertip

Lekker na het kerstdiner of 's morgens bij de kerstkoffie.
Maar ook lekker als het geen Kerstmis meer is.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten