Brosse boterkoekjes met een vleugje kardamom (kerstkoekjes)

  • Fusion, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2014
  • Brosse boterkoekjes met een vleugje kardamom (kerstkoekjes)

    Brosse boterkoekjes met een vleugje kardamom (kerstkoekjes)

    Brosse boterkoekjes met een vleugje kardamom (kerstkoekjes)

Deze heerlijke brosse boterkoekjes heb ik ook gebakken voor Kerstmis 2014.
In Duitsland worden rond de Kerst veel koekjes gebakken (Plätzchen). Dat hoort bij Kerst.
Het vleugje kardamom in deze koekjes maken de koekjes extra lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram zachte boter
60 gram poedersuiker
mespunt zout
1 1/2 theelepel gemalen kardamom
1 eidooier (M)
160 gram bloem
2 eetlepels maïzena
poedersuiker om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
mixer of keukenmachine
plastic folie

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht 160 graden).

Boter, 60 gram poedersuiker, mespunt zout en kardamom in plm. 8 minuten schuimig roeren.
Eidooier toevoegen en even meemixen.
Bloem en maïzena erdoor mixen.

Van het deeg rollen vormen en plm. 1 uur in de koelkast leggen.

Van het deeg balletjes vormen. Verdelen over het bakblik en plm. 12 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.

Bron

Für jeden Tag 12/2008

Serveertip

Lekker met Kerstmis samen met wat andere koekjes (zie mijn recepten.)
Maar ook lekker op andere momenten bij een kopje koffie of thee.

Laatste reacties

hyacintje avatar
hyacintje 13-12-2014

Ik ga snel weer wat van je kerstkoekjes proberen met mijn dochter!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten