Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2014
  • Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

    Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

    Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

  • Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

    Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

    Notenkrakers - lekker en gezond (kerstkoekjes)

Een heerlijk gezond koekje zonder bloem.
Deze notenkrakers heb ik al eerder gebakken voor Kerst 2008.
Honingcrackers-kerstkoekjes-
Ze waren toen ook erg lekker, maar de koekjes bleven kleverig en de honing en het ei liep er iets uit tijdens het bakken.
Dit jaar wilde ik ze toch weer bakken en heb het recept behoorlijk aangepast door er wat gemalen amandelen en gemalen hazenoten aan toe te voegen.
Het resultaat is er naar. Erg lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten
1 ei
2 eetlepels suiker
2 eetlepels vloeibare honing
200 gram mengsel van zaden, bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, sesamzaad, pijnboompitten etc.
50 gram gemalen amandelen
50 gram gemalen hazelnoten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
theelepel

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 180 graden (hetelucht 160 graden).
Bakblik bekleden met bakpapier.

Alle ingrediënten goed door elkaar mengen.
Met een theelepel kleine hoopjes over het bakblik verdelen.
In het midden van de oven plm. 12 minuten goudbruin bakken.
Op het bakblik heel goed laten afkoelen.
In een gesloten trommel met bakpapier bewaren.

Serveertip

Altijd lekker, dus niet  alleen met Kerstmis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten