Kokosrotsjes met witte chocolade ( kerstkoekjes )

  • Duits, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-12-2014
  • Kokosrotsjes met witte chocolade ( kerstkoekjes )

    Kokosrotsjes met witte chocolade ( kerstkoekjes )

    Kokosrotsjes met witte chocolade ( kerstkoekjes )

Voor de Kerst bak ik altijd verschillende soorten koekjes.
Deze koekjes zijn daar een onderdeel van en weer eens heel iets anders.
De combinatie van kokos met de witte chocolade is heerlijk.
Ik heb het recept iets aangepast v.w.b. de hoeveelheid citroensap.
Ik vond het deeg dan te zuur worden.
Ik heb slechts 1 eetleepel citroensap gebruikt in plaats van de 2 die genoemd zijn in het recept.

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gram witte chocolade
1 ei (M)
75 gram suiker
mespunt zout
100 gram zachte boter
200 gram bloem
1 eetlepel citroensap
50 gram gemalen kokos
5 - 8 eetlepels water
cacao om te bestrooien
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer of keukenmachine
bakpapier
2 theelepels
plank en scherp mes

Bereidingswijze

Bakblik(ken) met bakpapier bekleden.
Oven voorverwarmen op 175 graden (hetelucht 150 graden).

Chocolade in kleine stukjes hakken.
Ei, suiker en mespunt zout plm. 5 minuten kloppen met de mixer.
Zachte boter en bloem na elkaar toevoegen tot je een kruimelig deeg krijgt.
Citroensap en wat water toevoegen.
Daarna de chocolade en geraspte kokos erdoor roeren.

Met behup van 2 theelepels plm. 40 hoopjes deeg over de bakplaat verdelen.
Op de 2e richel van onderen in de voorverwarmde oven plm. 20 minuten bakken.
Af laten koelen.
Met cacao bestrooien.
 

Bron

Aangepast recept Kochen & Geniessen 11/2012

Serveertip

Lekker bij koffie of thee. Leuk verpakt als cadeautje uit eigen keuken, bijvoorbeeld met Kerstmis.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten