Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente

  • Duits, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 10-12-2014
  • Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente

    Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente

    Kipschnitzel met aardappelkroketjes en gewokte groente

Hou je niet van aardappelkroketjes? Je kan ook ons recept voor frietjes erbij maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Reddy premium zonneboemolie
Reddy koken & bakken
Reddy Milde Geuren frituurolie
4 kipfilets
peper
zout
bloem
2 eieren
paneermeel
1 citroen
500 gram kruimige aardappelen
1 el boter
2 eieren
1 eidooier
zout
peper
50 gram boem
75 gram paneermeel
2 rode uien
250 g champignons
800 g broccoli
½ bosje bieslook
20 ml sojasaus
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 644,18 kcal
Koolhydraten 54,78 g
Eiwitten 51,55 g
Vetten 21,23 g

Bereidingswijze

Voor de schnitzel
Laat de kip op kamertemperatuur komen. Neem een snijplank en leg hier vershoudfolie overheen. Leg hier vervolgens de kip op en leg hierop weer een laagje vershoudfolie. Sla de kip plat met  een vleeshamer/ deegroller/ steelpan. Laat de schnitzel vervolgens 15 minuten rusten. Bestrooi de schnitzel met peper en zout.  En haal ze vervolgens eerst door de bloem en hierna door het ei en als laatste door de paneermeel. Zorg dat alle kanten goed bedekt zijn. Neem een pan met een dikke bodem en giet hier 2 -3 cm Reddy Koken & Bakken in. Bak hier de schnitzel in 2 a 3 minuten, zodra de olie op temperatuur is. Laat ze uitlekken op een stukje keukenrol en serveer ze vervolgens, eventueel met een stukje citroen.

Voor de aardappelkroketjes
Snijd de aardappelen in stukken, kook ze gaar in water met zout. Giet ze hierna af en laat ze even uitdampen. Stamp de aardappelen tot puree. Voeg de boter toe en meng dit goed door. Breng op smaak met peper en zout. Klop er op een laag vuur een heel ei en de eierdooier door. Strijk de puree uit op een platte schaal en laat 2 uur afkoelen. Vorm van de aardappelpuree kroketjes van 2cm bij 6cm. Haal deze vervolgens eerst door de bloem, dan door een losgeklopt ei en als laatst door de paneermeel. Frituur als laatst de kroketjes in Reddy Milde Geuren frituurolie en laat ze daarna uitlekken op keukenrol.

Voor de gewokte groente
Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Snijd de champignons doormidden. Snijd de broccoli klein. Spoel de bieslook af en snijd vervolgens fijn. Verhit wat Reddy koken & bakken in een wok. Bak eerst de ui 2 minuten, voeg hierna  de broccoli toe en bak dit vervolgens voor 5 minuten. Voeg de champignons en de sojasaus toe en bak dit nog 3 minuten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten