2 rijpe avocado's* 1 kleine ui* 1 tomaat* 1 el fijngehakte koriander* 60 ml zure room* 1 el citroensap* tabasco naar smaak.
De overbekende guacamole is ook heerlijk als snack. Guacamole op toast smeren, met geraspte kaas en fruitjes bestrooien en in de oven bakken tot de kaas gesmolten is.
Avocado's overlangs doorsnijden en pit verwijderen. Avocado's schillen in een middelgrote schaal doen en met een vork fijnprakken.
De ui snipperen, de tomaat fijnsnijden en beide vermengen met de gehakte koriander.
Alles, ook de overige ingredienten, bij de avocado in de schaal doen en dooreen roeren.
Serveren als dipsaus bij tortilla-chips of als tacovulling.
*TIP* Vruchtvlees van de avocado verkleurt snel in de openlucht. Doop daarom de pit terug in de dipsaus en dek af met plasticfolie.
salzburg 06-10-2009
Dag Beppie
Je guacamole is inderdaad heerlijk bij Chili con carne.
groetjes, Anna van Salzburg