1. Home
  2. Recepten
  3. Groente
  4. Guacamole
  5. Guacamole

Guacamole

  • Mexicaans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 08-06-1999

Ingrediënten 6 personen


2 rijpe avocado's* 1 kleine ui* 1 tomaat* 1 el fijngehakte koriander* 60 ml zure room* 1 el citroensap* tabasco naar smaak.



De overbekende guacamole is ook heerlijk als snack. Guacamole op toast smeren, met geraspte kaas en fruitjes bestrooien en in de oven bakken tot de kaas gesmolten is.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Avocado's overlangs doorsnijden en pit verwijderen. Avocado's schillen in een middelgrote schaal doen en met een vork fijnprakken.

Bereidingswijze

De ui snipperen, de tomaat fijnsnijden en beide vermengen met de gehakte koriander.
Alles, ook de overige ingredienten, bij de avocado in de schaal doen en dooreen roeren.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

Serveren als dipsaus bij tortilla-chips of als tacovulling.
*TIP* Vruchtvlees van de avocado verkleurt snel in de openlucht. Doop daarom de pit terug in de dipsaus en dek af met plasticfolie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppie_


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van beppie_
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top