1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Europese keuken
  5. Pommes duchesse met hazelnoot

Pommes duchesse met hazelnoot

Door: biggreenegg

  • Europees, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-12-2014

Ingrediënten 4 personen


300 g kruimige aardappels
1 teentje knoflook
50 g ontbijtspek
1 takje tijm
1 takje rozemarijn
2 eidooiersnootmuskaat
25 g blanke hazelnotenbloem, om te bestuiven


Verder heb je nodig


Cast Iron Grid
Flat Baking Stone
The Pitt Mitt BBQ Glove 

Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot
Pommes duchesse met hazelnoot

Pommes duchesse met hazelnoot

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
Schil de aardappels en pel de knoflook. Breng de aardappels en het hele teentje knoflook in een pan met lichtgezouten water aan de kook en kook in ca. 10 minuten gaar. Giet af en laat de aardappels droogstomen.Snijd intussen het spek in kleine blokjes en bak ze in een droge koekenpan uit. Laat in een zeefje uitlekken. Ris de blaadjes van de tijm en de naaldjes de rozemarijn en hak fijn.Wrijf de aardappels door een bolzeef en spatel 1 eidooier, de uitgebakken spekjes, fijngehakte kruiden en nootmuskaat en peper en zout naar smaak door de puree. Schep in een spuitzak,

Bereiding
Sluit de margrietschijf iets zodat de temperatuur van de EGG naar 170 °C daalt. Bestuif intussen de Flat Baking Stone met bloem, knip een puntje van de spuitzak met puree en spuit mooie torentjes op de Flat Baking Stone. Klop de eidooier in een kommetje los en bestrijk de duchesse met de eidooier. Bestrooi met de grofgehakte noten en leg de Flat Baking Stone op het rooster. Sluit de deksel van de EGG en bak in ca. 20 minuten goudbruin. Schep de duchesse met een knikspatel van de Flat Baking Stone. Laat afkoelen, zet de duchesse voorzichtig naast elkaar in een afsluitbaar bakje en bewaar tot serveren in de koelkast. Neem de Flat Baking Stone met The Pitt Mitt BBQ Glove van het rooster en leg op een veilige plaats.

Serveren
Warm de kastanjetaartjes op. Zet de vormpjes op de Flat Baking Stone en verwarm 5 minuten in een op 180 °C voorverwarmde EGG (of op de bakplaat in de oven). Stort de taartjes op een schaaltje.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top