Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-12-2014
  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

  • Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

    Gebakken aardperen van Jamie Oliver

Aardperen is een van de vergeten groenten die je tegenwoordig weer vaker op het toneel ziet verschijnen. Andere namen die weleens worden gebruikt zijn; topinamboer, Jeruzalemartisjok of knolzonnebloem. Ik had ze eerlijk gezegd nog nooit gehad en ik wilde ze wel eens een keertje proberen.
Thuis ben ik mijn kookboeken ingedoken en daar heb ik dit recept gevonden in een kookboek van Jamie Oliver (The naked chef is terug).
Ik moet zeggen dat door de bereiding erg eenvoudig is en dat het de smaak van de aardpeer goed doet uitkomen. Mede dankzij het feit dat er weinig toeters en bellen aan het gerecht te pas komen.
Een aanrader dus en ik vond het een leuke en lekkere kennismaking met de aardpeer. 

TIP: In dit recept behouden de aardperen nog een beetje een "bite" en dat vind ikzelf het lekkerste. Mensen die meer houden van groenten die goed gaar zijn kunnen de aardperen beter van te voren even voorkoken. (Bedankt voor deze tip bij mijn reacties).

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg aardperen
2 handen vol vers broodkruim
3 handen vol vers geraspte Parmezaanse kaas
3 dl crème fraiche (of room)
2 tenen knoflook
sap van 1 citroen
1 handvol verse tijm (blaadjes)
zout en zwarte peper uit de molen
olijfolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Schil de aardperen en snij ze in plakjes.
Meng in een kom de room, het citroensap, de knoflook, de helft van de tijm en het grootste deel van de Parmezaanse kaas en breng het op smaak met zout en peper. 
Meng nu de plakjes aardpeer erdoor en roer het geheel nog eens goed door. Schep het mengsel over in de Ovenschaal.
Meng de broodkruimels met de rest van de tijm en Parmezaanse kaas, en wat peper en zout. 
Strooi de gekruide broodkruimels over de aardperen en sprenkel er een beetje olijfolie over.
Bak de aardperen ongeveer 30 min. in de oven of tot ze zacht zijn en broodkruimels mooi goudbruin van kleur zijn.

Bron

Jamie Oliver (The naked chef is terug)

Serveertip

Gebakken aardappeltjes en beenham. Zie foto.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-01-2019

@bralinjo voorkoken kan natuurlijk altijd maar ik vind ze lekkerder als ze nog een beetje een "bite" hebben. Toch bedankt voor je tip want de mensen die meer houden van groenten die goed gaar zijn, kunnen ze inderdaad beter eerst vooraf voorkoken. Bedankt voor je reactie en ik zal je tip erbij zetten. Groetjes van Wilmie _O_

bralinjo avatar
bralinjo 21-01-2019

De gebakken aardperen smaakten prima! Ik zou ze de volgende keer alleen even voorkoken. Ik had ze nu heel kort voorgekookt om de schil te verwijderen maar ze moesten daarna veel langer dan 30 min. in de oven om ze gaar te krijgen.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 18-04-2018

Wat leuk om te horen Sassebassie. Bedankt voor je enthousiaste reactie. Dat je er nog maar vaak plezier van mag hebben ;) Groetjes van Wilmie _O_

Sassebassie avatar
Sassebassie 18-04-2018

Nu een paar keer gemaakt. Dit recept is zoooo lekker. Elke keer als ik weer aardpeer in mijn groentepakket heb, kijk ik uit naar dit recept. Yummie!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten