Aardappeltortilla met paddenstoelen en oude kaas

  • Vegetarisch, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-12-2014
  • Aardappeltortilla met paddenstoelen en oude kaas

    Aardappeltortilla met paddenstoelen en oude kaas

    Aardappeltortilla met paddenstoelen en oude kaas

Heb je nog een punt tortilla over? Je kan het op een stokbroodje eten als lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 grote aardappels
100 g oude kaas
1 citroen
1/2 bosje peterselie
8 eieren
100 ml room
1 ui
300 g wilde paddestoelen
150 g rucola
1 el mosterd
1 el balsamicoazijn
Reddy Premium Olie
Reddy Koken & Bakken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Aardappeltortilla:
Was de aardappels grondig en rasp ze daarna met een grove rasp.
Rasp de oude kaas. Rasp de schil van een citroen.
Mix in een grote kom de eieren samen met de room, de citroenrasp en de kaas. Breng op smaak met peper en zout.
Hak de peterselie fijn en mix deze door het eiermengsel. Voeg ook een klein scheutje Reddy Koken & bakken toe.
Snipper een ui. Borstel de paddenstoelen schoon en breek ze in stukken.
Verwarm een grote koekenpan met een scheutje Reddy Koken & Bakken.
Fruit de ui in de koekenpan. Voeg dan de paddenstoelen toe en na een minuut de geraspte aardappel en bak deze samen met de ui voor circa 5 minuten.
Voeg dan het eiermengsel toe. Roer voorzichtig door de pan met een houten lepel.
Blijf roeren voor circa een minuut zodat je alle ingrediënten goed door het eiermengsel verdeelt en het eiermengsel langzaam begint te stollen. Als het begint te stollen laat het dan rustig bakken.
Draai het vuur laag en laat de tortilla bakken en stollen voor circa 10 a 15 minuten. Als de gehele tortilla gestold is, bedek de pan met een groot plat bord. Draai de pan op en laat de tortilla voorzichtig storten op het bord.


Salade:
Meng in een grote kom wat Reddy Premium olie samen met wat grove mosterd en een scheutje balsamico azijn. Voeg wat peper en zout toe. Meng de rucola door de dressing.


Serveren:
Snijd de tortilla in punten. Serveer een punt aardappeltortilla samen met wat rucolasalade.

Serveertip

Reddy Tip: 
Reddy Koken & Bakken is ideaal om eieren te bakken en eiergerechten klaar te maken. Het heeft een hele neutrale smaak en wordt goed heet. Doe ook een scheutje door het beslag van bijvoorbeeld een omelet of door deze tortilla. Zo blijft hij smeuïg en plakt hij minder snel aan de pan vast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

poebeerr avatar
poebeerr 29-04-2016

Meegenomen. Dankjewel!

Purrie avatar
Purrie 18-12-2014

ik ga 'm ook maken maar met olijfolie!

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 18-12-2014

ga ik wel maken, maar dan met een beetje olijfolie en roomboter

ger1958 avatar
ger1958 12-12-2014

Mee eens Lammy en Ankie !! Smulweb zal onze rectes wel weer verwijderen !! Echter Reddy zal ik NOOIT meer kopen !!

Lammy1954 avatar
Lammy1954 12-12-2014

Nu al 4 keer ankie. Voor mij inderdaad ook geen reddy! Groetjes Lammy

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten