Pinda kip udon

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Pinda kip udon

    Pinda kip udon

    Pinda kip udon

Een heerlijk verrassend recept wat ik vond toen ik een recept zocht voor Japanse noedels.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
 

noedels/">Udon Noedels - 300 gram
kippenbouillon/">Kippenbouillon - 1 ½ liter
Soyasaus - 3 etlp
kipfilet/">Kipfilet - 350 gram
paprika/">Paprika - 1
bosui/">Bosui - 8
knoflook/">Knoflook - 3 tenen
broccoli/">Broccoli - 200 gram
peper/">Spaanse peper - 2
Sesamolie - 4 etlp
pindakaas/">Pindakaas - 2 ½ etlp
Honing - 2 etlp
Soy Sauce - 1 etlp
Gemberpoeder - ½ etlp
Pinda - 100 gram (ongezout)
Sesamzaadjes - 3 etlp

 
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng de pindakaas, honing, 1 etlp sesamolie, soy sauce en gemberpoeder samen.
2. Maak de kipfilet schoon en snij deze in stukjes.
Doe de marinade in een plastic zak, samen met de kip en laat dit voor minimaal 1 uur staan.3. Maak de kippenbouillon.
Heb je geen verse kippenbouillon, maak dan gebruik van bouillonblokjes. 4.Kook de udon noedels in de kippenbouillon. Bereid de udon noedels verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Zodra ze klaar zijn, giet het water af.
6. Doe 1 etlp sesamolie door de udon noedels. Zet de noedels opzij als de rest nog niet klaar is.7. Verhit 2 etlp sesamolie in een wok pan.
8. Voeg de geperste knoflook tenen toe en bak deze 1 min mee tot het gaat geuren.
9. Haal de kip uit de marinade, maar bewaar de marinade wel.
10. Bak de kip in de wok pan tot de kip gaar is.11. Spoel de paprika af, maak deze schoon en snij heb ik kleine stukjes of reepjes.
12. Maak de bosuien schoon en snij deze in ringen.
13. Spoel de broccoli en snij hem in kleine roosjes.
14. Snij de Spaanse peper in ringen. (Hou je niet van pittig haal dan de zaadjes eruit)
15. Zodra de kip gaar is voeg de groenten toe en pak deze 4-5 min mee.
Je zou de broccoli vooraf al kunnen koken. 16. Voeg de overgebleven marinade toe als de groenten klaar zijn en laat dit nog 1-2 min warm worden.17. Rooster de pinda's in een droge pan. Tot ze er geroosterd uit zien (niet verbrand).
18. Doe dit vervolgens ook met de sesamzaadjes. Kijk uit dat ze niet verbranden!19. Verdeel de noedels over de borden.
20. Schep boven op de noedels de kip en groenten.
21. Maak het gerecht af met de sesamzaadjes en pinda's en serveer direct.

Bron

http://www.buzzinthekitchen.com/2014/05/21/pinda-kip-udon/

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

sanvk avatar
sanvk

Doorsturen

Home Recepten