Limoncello

  • Italiaans, Alcoholische dranken
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-12-2014
  • Limoncello

    Limoncello

    Limoncello

Mijn moeder is dol op limoncello. In de zomer als koud drankje en af en toe een nipje. Maar het is heel gemakkelijk om zelf te maken, ook voor bij een dessert met kerst of oud en nieuw!

Deel dit recept

Ingrediënten
10 tot 12 citroenen, die niet behandeld zijn met bestrijdingsmiddelen en een dikke schil hebben.
500 gram suiker
1 liter wodka van goede kwaliteit
1 liter water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mooie flessen om de likeur in te doen

Bereidingswijze

Was en schil alle citroenen. Vermijd het witte deel, dit is bitter. Vul de flessen met wodka en de schillen, en laat deze ongeveer 20 dagen rusten op een donkere plaats zoals de kelder of een voorraadkast. Na 20 dagen breng je 1 liter water aan de kook, en lost de suiker hierin op. Laat dit een beetje inkoken zodat je een suikersiroop krijgt, maar zorg ervoor dat deze niet te dik is. Mix de suikersiroop met de citroenwodka mix, en doe dit terug in de flessen. Laat het weer rusten. Hoe langer je het laat rusten, hoe meer smaak de likeur krijgt. Rol af en toe de flessen tussen je handen om de inhoud wat te bengen. Serveer ijskoud in een klein glaasje. 

Bron

Mix van een aantal bestaande recepten

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten