Falafel van kidneybonen en kikkererwten
- Arabisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Reddy Tip:
Reddy Koken & Bakken kan ook heel goed koud gebruikt worden in een saus of dressing.
Ingrediënten 4 recipe.people
1 blik kidneybonen1 blik kikkererwten
2+1 tenen knoflook
1 ui
2+1 ei
150 g paneermeel
1/2 el komijn
1/2 el kerrie
1/2 bosje peterselie
1/2 bosje koriander
200 g spinazie
2 el Griekse yoghurt
50 g augurken
4 wraps
extra groente voor in de wrap
1 fles Reddy (omega) Frituurolie
Reddy Koken & Bakken
Benodigdheden
Frituur, blender of staafmixerBereidingswijze
Falafel:
Giet de kindeybonen en kikkererwten af.
Pel de knoflook en ui en snijd ze in grove stukken. Snijd ook de kruiden in grove stukken.
Mix in een staafmixbakje of een blender de kidneybonen, kikkererwten, ei, 2/3 van het paneermeel, knoflook, ui, de helft van de peterselie en de koriander, kerrie en komijn en een snufje peper en zout.
Vorm balletjes van het mengsel.
Maak twee bakjes, een met een losgeklopt ei en een met paneermeel.
Rol de balletjes door het ei en daarna door de paneermeel.
Laat de balletjes bij voorkeur even opstijven in de koelkast.
Verwarm de frituur voor op 180 graden.
Bak de falafel voor circa 5 minuten goudbruin en krokant.
Spinazie-peterseliesaus:
Was de spinazie en laat goed uitlekken. Pel en snipper en knoflookteentje.
Verwarm een koekenpan met een scheutje Reddy Koken & bakken. Roerbak de spinazie samen met de knoflook voor circa drie minuten tot hij geslonken is.
Doe de spinazie in de blender samen met het bosje peterselie en de augurken. Mix het geheel en voeg een scheutje Reddy Koken & Bakken toe en de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren:
Serveer de falafel in een wrap met wat verse spinazie, frisse groente en de spinazie-peterseliesaus.