Kerstboom Cakepops

  • Tussendoortje
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-12-2014
  • Kerstboom Cakepops

    Kerstboom Cakepops

    Kerstboom Cakepops

Dit is een super leuk recept om samen met kinderen te maken. Het vergt wat geduld, creativiteit maar dan heb je ook iets! Voor het gemak gebruik ik een kant-en-klaar cake, je kunt ook een zelfgebakken cake gebruiken. 

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de cakepops
1 cake
Portie botercrème (te koop bij de betere kookwinkels, maar ook gemakkelijk zelf te maken. Recepten zijn te vinden op Smulweb!)
12 stokjes

Voor de versiering
Witte smeltchocolade
Groene kleurstof
Suikerparels of smarties
Andere versiering voor cakejes, te vinden in de supermarkt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mengkom
Pan 
Kom 

Bereidingswijze

Verkruimel de cake boven de mengkom, en voeg de botercrème toe. Zet aan op een lage stand, en zorg dat de cake en crème goed mengt zodat het goed aan elkaar kleeft maar niet te droog of te nat wordt. Smelt ondertussen de witte chocolade au bain marie, zorg dat er geen klontjes zijn. Voeg een aantal druppels groene kleurstof toe, zodat de chocolade een echt kerstboom-kleur krijgt. 

Kneed van de cake mix kegeltjes, en druk deze op een stokje. Als alle stokjes een kegeltje hebben, kun je ze in de groene chocolade dopen en versieren met suikerpareltjes, smarties en andere versiersels. Je kunt voor het versieren met een lepel een aantal ribbeltjes maken in de chocolade, zodat hij op een echte kerstboom lijkt. Zet het stokje na het versieren in een standaardje, zodat ze mooi kunnen drogen. Hiervoor kun je een cakepop standaard gebruiken, of in karton een aantal gaatjes prikken en deze op een bakje leggen en even vast zetten.

Succes!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten