1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. coq au vin

coq au vin

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-06-1999

Ingrediënten 4 personen


4 flinke kippepoten(Moeten wel in de stoompan passen)* 4 lente uitjes* 100 gr bacon* 1/4 rode Bourgogne* 200 gr kleine champignons* peterselie* tijm* laurierblad* gemalen nootmuskaat* zout, peper*


Verder heb je nodig


Stoompan, bijltje of scherp mes, vuurvaste (ronde)schaal.


Maar nu gestoomd!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Was de lente-uitjes en hak ze in grove stukken. Snijd de bacon in blokjes. Hak de peterselie en de tijm. Borstel de champignons.
Haal het vel van de kippepoten, was ze en dep ze goed droog. Doe ze in een vuurvaste schaal samen met de lente-uitjes, de bacon en de Bourgogne. Voeg de kruiden toe.
Zet de schaal in de stoomkorf en stoom gedurende 30 min. Voeg daarna de champignons toe en stoom nogmaals 20 min.
Leg de kippepoten op een voorverwarmde serveerschaal. Serveer met de wijnsaus.

Serveertip

Lekker met botertriangels. Snijd sneetjes wit brood (zonder korst) diagonaal door midden om driehoeken te vormen. Smeer iedere driehoek in met verse knoflook en bak ze in een braadpan in de boter, op een laag vuur, tot ze goudbruin zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van stoompage
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top