Zelfgemaakte speculaasjes voor het heerlijk avondje

  • Nederlands, Banket
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-12-2014
  • Zelfgemaakte speculaasjes voor het heerlijk avondje

    Zelfgemaakte speculaasjes voor het heerlijk avondje

    Zelfgemaakte speculaasjes voor het heerlijk avondje

Als je een speculaasplank hebt is dat handig, maar het deeg uitrollen, uitsteken en bestrooien met amandelen kan ook.
p.s. Zeeuwse bloem is een witte bloemsoort met een laag eiwitgehalte en lage vochtopname. Ideaal voor patisserie en koekjes. Gewone bloem mag ook!

Deel dit recept

Ingrediënten
115 gram boter
150 gram  bruine basterdsuiker
mespunt zout
2 eetlepels karnemelk
250 gram bloem (half gewone, half Zeeuwse)
10 gram bakpoeder
1 volle eetlepel speculaaskruiden
rijstebloem voor de plank
125 gram geschaafde amandelen
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Evt. een speculaasplank; plastic folie; kom; lang mes; bakpapier; rooster

Bereidingswijze

Meng boter, suiker en zout en voeg de karnemelk toe. Voeg al knedend de beide soorten bloem, het bakpoeder en de speculaaskruiden toe. Kneed tot een egaal geheel. Wikkel de deegbal in plastic folie en leg minstens 1,5 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 150 graden. Bestuif een speculaasplank met rijstebloem, klop het teveel eruit.
Neem een beetje deeg en druk dit in de vorm.
Snijdt met een lang mes het teveel aan deeg weg.
Klop de koekjes uit de vorm. Bestrijk de onderkant van de speculaaskoekjes heel licht met water en bestrooi met de geschaafde amandelen.
Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop het ei met een eetlepel water los en bestrijk de bovenkant van de speculaasjes.
Bak de koekjes in circa 30 minuten gaar.
Laat ze een paar minuten op de bakplaat afkoelen en dan op een rooster.

Bron

Janny van der Heijden:Koken met Janny

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten