Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang )

  • Thais, Soep
  • 20-30 min.
  • Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang )

    Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang )

    Thaise kokos-paddenstoelensoep ( tom kha hed fang )

Voor mijn Leesclub zou ik een vegetarisch voorgerecht maken. Ik had al paddenstoelen in huis en had al een idee. Tot ik hoorde dat het hoofdgerecht iets Aziatisch zou worden. Wat nu?
Zoeken op internet toen ik het recept van deze soep tegenkwam, maar met een pakje met speciale kruiden en ook was de hoeveelheid ingediënten die genoemd werden niet naar mijn zin.
Dus zelf aan het experimenteren.
Hieruit ontstond deze - werkelijk - verrukkelijke soep.
Al mijn Leesclubvriendinnen wilden het recept en dat krijgen ze natuurlijk.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1 + 2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
1 flink sjalotje (gepeld en gesnipperd)
2 eetlepels Thai green curry (Original Spices van Jonnie Boer)
600 ml kokosmelk
3 paddestoelenbouillontabletten (eventueel groentebouillon of kruidenbouillon)
¼ liter water
1 middelgrote winterpeen (geschild en in stukjes gesneden)
1 eetlepel gedroogde paddenstoelen (plm. 20 minuten geweekt in warm water)
plm. 400 gram gemengde paddenstoelen (mogen natuurlijk ook alleen champignons zijn)
paar druppels citroensap
gehakte peterselie of korianderblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Grote pan
grote koekenpan
staafmixer

Bereidingswijze

Verhit 1 eetlepel olie in de pan. Bak hierin de sjalotsnippers en de knoflook glazig.
Blus af met het water.
Doe de stukjes winterpeen in het water. Breng aan de kook en kook de winterpeen gaar in plm. 10 minuten.

Maak ondertussen de paddenstoelen schoon en snij deze in stukjes. Van de oesterzwammen gebruik in de steeltjes niet).
Verhit de 2 eetlepels olie in de grote koekenpan.
Bak hierin de Thai green curry van Original Spices even aan tot het gaat geuren.
Voeg de paddenstoelen toe en bak deze al omscheppend mee.
Voeg de geweekte paddenstoelen (goed uitgelekt) toe.
Zeef het weekwater en doe dit ook in de pan.

Pureer de winterpeen. Voeg het paddenstoelenmengsel bij de winterpeen met het kookvocht in de grote pan.
Doe de kokosmelk erbij met de 3 paddenstoelenbouillontabletten.
Verhit alles tot de bouillontabletten zijn opgelost.
Maak op smaak met een paar druppels citroensap.
Garneer met gehakte koriander of gehakte peterselie (voor wie niet van koriander houdt)
 

Serveertip

Gewoon lekker voorgerecht bij een Aziatische maaltijd.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten