1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Australische keuken
  5. Meesterlijke friet

Meesterlijke friet

Door: jhcv

  • Australisch, Bijgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-12-2014

Ingrediënten 6 personen


* 1 kg vastkokende aardappels, geschild en in frieten gesneden (ca 2x2x6 cm)
* arachideolie of druivenpitolie
* zeezout


Meesterlijke friet
Meesterlijke friet

Heston Blumenthal, een van 's werelds beste koks heeft een frietobsessie. Zijn allereerste recept ging over patat. Hierbij zijn recept van dubbel gebakken friet. Ik wilde mijn mede smulwebbers dit recept niet onthouden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Zet de frieten 5 minuten onder stromend water om het zetmeel weg te spoelen
- Kook ze zachtjes in een grote pan tot ze bijna uit elkaar vallen (20-30 minuten)
- Schep de frieten voorzichtig uit de pan en leg ze op een rooster te drogen
- Plaats ze dan minstrens 1 uur in de diepvries om nog meer vocht te verwijderen
- Vul een frituur- of diepe pan met olie (ca 10 cm diep)
- Verhit de olie tot 130 graden
- Frituur de friet in kleine delen tot er een dun korstje ontstaat (ca 5 minuten)
- Haal ze uit de olie en laat afkoelen op keukenpapier
- Verdeel de frieten over een rooster en plaats opnieuw minstens 1 uur in de diepvries
- Verhit de olie tot 180 graden.
- Frituur de friet tot hij goudbruin is (ca. 7 minuten)
- Laat uitlekken en bestrooi met zeezout

Bron

Heston Blumenthal



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jhcv
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top