1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Parelhoen met sinasappeldadelsalsa

Parelhoen met sinasappeldadelsalsa

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 01-12-2014

Ingrediënten 4 personen


Voor de parelhoen
1 bosje lente­ui
8 parelhoenboutjes
rasp van  1 (biologische)  sinaasappel
2­3 steranijs
1 kaneelstokje

Voor de salsa
4 sinaasappels
een hand dadels
100 g pistachenootjes
bladpeterselie
rode pepervlokken
grof zeezout
olijfolie  (extra vierge)


Parelhoen met sinasappeldadelsalsa
Parelhoen met sinasappeldadelsalsa

Dit winterse BBQ-gerecht is te vinden in het nieuwste kookboek van Mme Charlotte, 'Het grote BBQ-boek voor vrouwen'. Vind je dit recept leuk? Bekijk dan ook de andere recepten of lees de recensie! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De Parelhoen
Snijd de lente-ui in grove stukken. Leg de boutjes in een ruime pan met de lente-ui, de sinaasappelrasp, de steranijs en het kaneelstokje. Schenk er zoveel water bij dat de boutjes net onder staan. Laat een half uur zachtjes doorkoken en vervolgens afkoelen in de bouillon. Haal de bouten uit de bouillon,  dep ze droog met wat keukenpapier. Bestrijk ze met olie en rooster ze tot het vel goudbruin en knapperig is. 

De Salsa
Snijd de schil van de sinaasappel zo ruim af dat je ook de  witte schil verwijdert. Snijd nu met een scherp mesjes de partjes vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Verwijder de  pitten uit de dadels en snijd ze in stukjes. Rooster de pistachenootjes, tenzij kakelvers van de noten- kraam, nog even kort in een droge hete koekenpan. Snijd de peterselie grof. Hussel alles om en breng op smaak met de peterselie, chilivlokken, knisperend zeezout en een flinke scheut lekkere olijfolie.  

Bron

Het grote BBQ-boek voor vrouwen - Mme Charlotte



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BrittLeeman


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van BrittLeeman
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top