Appelbeignets

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2014
  • Appelbeignets

    Appelbeignets

    Appelbeignets

Dit recept maak ik al zo'n 20 jaar met Oudjaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
125 gram zelfrijzendbakmeel, 1 eierdooier, 1 eiwit, 80 gram witte basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, 3 gram zout, 1½ dl (oud) bruin bier, 4 grote Jonagolds en zonnebloemolie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Meng de zelfrijzendbakmeel, basterdsuiker, kaneel en zout. Voeg toe 1 eierdooier, 1 theelepel olie en 1½ dl bruin bier. Roeren tot een glad beslag.
1 eiwit stijfkloppen en voorzichtig door beslag scheppen.
4 grote appels schillen en klokhuis met appelboor verwijderen. Appels in schijven van ½-1 cm dik snijden.
Olie verhitten in een pan tot circa 180°C. Appelschijven door beslag halen en in gedeelten in hete olie lichtbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.

Laatste reacties

witje110 avatar
witje110 31-12-2015

Ze zijn erg lekker, bedankt voor dit recept!

poebeerr avatar
poebeerr 19-09-2015

Mijn moeder maakte vroeger ook appelbeignets. Eens kijken of mij dat ook lukt met jouw recept.

petoeke2 avatar
petoeke2 28-12-2014

MMM lekker.. bedankt voor het recept! Ik wens je een hele fijne jaarwisseling en een gezond 2015 Grtjes Anita.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten