1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Broccoli
  6. Kippastei met broccoli

Kippastei met broccoli

Door: defrens

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 29-11-2014

Ingrediënten 4 personen


500 g broccoli in roosjes
25 g boter
500 g kipfilet in blokjes
1 ui, gesnipperd
3 el bloem
300 ml kippenbouillon op kamertemperatuur
200 ml melk (+ een beetje extra)
200 g maïs
4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

 


Verder heb je nodig


Ovenschaal 2 ltr ingevet


Lijkt me lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kook de broccoli in weinig water met zout 5 min.
Smelt in een hapjespan de boter. Bak de kipfilet bruin. Schep de kipfilet uit de pan. Fruit de ui in het bakvet. Strooi er de bloem over en bak 1 min.
Schenk scheutje voor scheutje de bouillon en de melk erbij en roer tot een gladde, gebonden saus. Neem de pan van het vuur. Voeg de kipfilet, broccoli en maïs met zout en peper naar smaak toe. Schep in de ovenschaal.
Leg de deegplakjes op elkaar en rol uit tot een ronde lap die 2-3 cm groter is dan de schaal. Bestrijk de rand van de schaal met water. Druk het deeg op de rand en maak een insnede in het midden.
Bestrijk het deeg met een beetje extra melk en bak de kippastei in de oven in ca. 30 min. goudbruin en krokant.

Serveertip

Lekker met tomatensalade en kleine portie aardappelpuree

Bron

Margriet weekmenu



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van defrens
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top