Pasen-Cake

  • Wereld, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 28-11-2014
  • Pasen-Cake

    Pasen-Cake

    Pasen-Cake

  • Pasen-Cake

    Pasen-Cake

    Pasen-Cake

  • Pasen-Cake

    Pasen-Cake

    Pasen-Cake

Cake eieren zijn erg leuk om te maken en eigenlijk niet erg makkelijk. Wel is het erg leuk dat als je op de ochtend van pasen cake eieren neerlegt in plaats van gewone/ chocolade eieren. Het is weer eens iets anders.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 6 Eieren
- 1 Pak cake mix+ benodigdheden (gewoon de cake die je altijd maakt of het nou uit een pak is of niet)
- Zout
- Olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
- 4 Schaaltjes
- Water
- Aluminiumfolie 1
- Prikpen of iets anders met een punt
- Cupcake bakvorm (kan ook zonder als je wil)
- Boterhamzakjes
- Schaar
- Mesje 

Bereidingswijze

- Maak met een prikpen een gaatje in de bovenkant van de eieren.
- Haal voorzichtig het ei eruit en doe het in een bakje. (misschien heb je het nog nodig voor het beslag. Kijk dan hoeveel eieren je nodig hebt en hou die apart)
- Spoel de binnenkant van de eieren onder de kraan met koud water om.
- Laat ze ongeveer 5 minuten weken in zout water.
- Maak daarna van aluminium bakjes waar de eieren in kunnen en doe die in een cupecake bakvorm (dat hoeft niet als je wilt).
- Doe een beetje olie in de eieren. Hou je vinger op het gaatje en schudden maar. Als je klaar bent haal dan de overige olie uit de het ei.
- Doe de eieren in je bakjes.
- Maak het cake beslag. (Ik doe altijd gewoon cake beslag maar ik denk dat je er ook wel iets doorheen kan doen zoals chocolade).
- Nu komt het lastige gedeelte. Je moet zorgen dat het beslag in de eieren komt. Ik doe dat met een boterhamzakje. DIe vul ik voor de helft en knip dan een van de hoekjes eraf. Dan boven het gaatje en knijpen maar. Vul het ei voor ongeveer twee derde.
- Nu moeten ze bakken. Ik weet niet hoe dat zit met bakken qua oven. Ik heb een elektrische en doe ze de helft van wat er op het cake pak staat omdat ze natuurlijk minder moeten reizen maar hou het wel in de gaten!
- Als ze klaar zijn laat ze dan afkoelen en haal het cake dat uit de eieren is gekomen er voorzichtig af met een mesje. En klaar is kees. Je kan ze al pellen of op ze kop in een eierdopje.

Bron

Facebook

Serveertip

Voeg er kleurstoffen aan toe dat is erg gezellig.
Wel een kleurstof per ei.
Ook kan je aan het beslag dingen toevoegen maar denk wel het moet door het gaatje kunnen.

Laatste reacties

lynn_vanschie avatar
lynn_vanschie 10-12-2014

Dat vond ik nou ook Ria

riawes avatar
riawes 29-11-2014

Wat een grappig recept. Leuk om alvast te bewaren voor de pasen. VR GR Ria

lynn_vanschie avatar
lynn_vanschie 29-11-2014

Dank je Cecile En als je er problemen mee hebt lieredomdrij maak het dan gewoon niet!

Cecileg avatar
Cecileg 29-11-2014

Waaarom? Ik heb er geen probleem mee! Ik zet het in mijn kookboek en tegen Pasen ga ik kijken wat ik ervan kan maken. Lieve groet Cecile

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 29-11-2014

misschien een goed idee om dit recept in een ander seizoen te posten.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten