Pecan — pie

  • Geplaatst op 28-11-2014
  • Pecan — pie

    Pecan — pie

    Pecan — pie

Lekker toetje of als nagerecht van het kerst-diner

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
250 gr patentbloem
100 gr poedersuiker
1/2 tl zout
280 gr pecan noten
150 gr keukenstroop
75 gr lichte basterd suiker
75 ml slagroom-
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


    Verwarm de oven voor op 180 ºC. Mix de bloem, poedersuiker, boter en het zout in de keukenmachine tot een kruimelig deeg. Kneed dit met de hand verder tot een bal. Vet de bakblik in en bekleed met het deeg. Zet ca. 20 min. in de oven. Doe de noten in het ovenschaaltje en bak ca. 10 min. in de oven.
    Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng aan de kook en laat 6 min. op laag vuur koken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog ca. 20 min. in de oven. Laat voor serveren helemaal afkoe – len.

     

Bron

Allerhande

Laatste reacties

Serena_En_Mama avatar
Serena_En_Mama 16-12-2014

ik heb 150 g boter gebruikt kwam er als een koekje uit was ook erg smakelijk volgende keer probeer ik het weer. Misschien dan wel met de 250g alleen om te kijken wat het verschil brengt

ArualB avatar
ArualB 08-12-2014

@dinekeruit, ik heb het voor jr opgezocht op de site van AH: 250 g boter. Succes!

dinekeruit avatar
dinekeruit 08-12-2014

Lijkt me lekker, maar hoeveel boter moet hierin?

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten