Oreo triple layer cream cake

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 27-11-2014

Dit is de heerlijkste cake die ik zelf ooit heb gemaakt en heb gegeten! Het is absollut de moeite waard om te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Voor de 1e laag - de brownie basis:

1 doos chocolade cake mix
½ kop ongezouten boter, gesmolten
1 ei

Voor de 2e laag - het rijke romige centrum

8 oz (228 gram) roomkaas, zacht
125 gram poedersuiker
1 eetlepel vanillesuiker

Voor de 3e laag - het absoluut goddelijk opgeklopte Oreo topping

2 eetlepels cacaopoeder
¼ kopje gesmolten boter
1 ei
16 Oreo koekjes, fijngemalen
1 bus slagroom
2 eetlepels poedersuiker
1 theelepel vanillesuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Mixer, schaal, oven/ bakschaal   

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd tijd: 30 minuten - Baktijd: 30 minuten- Totale tijd: 1 uur Verwarm de oven voor tot 180 C. Zorg ervoor dat je een ovenschaal en boter het in.Hoe maken we laag 1?Combineer en mix de cake mix, 1 ei en 1/2 kopje gesmolten boter in een grote kom, totdat het volledig is gemixt.Giet het in een ovenschaal en gebruik een spatel om het gelijkmatig over de bodem van de pan te spreiden. Zet opzij.Hoe maken we laag 2?Gebruik dezelfde schaal; de roomkaas, poedersuiker en vanille suiker combineren en mixen tot 1 geheel. Neem de helft van het mengsel en plaats deze in een andere kom. Leg het opzij voor laag 3. Voeg de cacaopoeder, ¼ kopje gesmolten boter en het ei tot het resterende mengsel. Klop tot een glad geheel en gebruik een spatel om de zijkanten van de kom te schrapen.Giet het mengsel over de bovenkant van laag 1. Bak 30 minuten in de oven.Haal de schaal uit de oven en laat het afkoelen.Hoe maken we laag 3? Giet de slagroom in een grote, schone kom. Klop het op middelhoge snelheid tot het geheel verdikt is. Voeg vervolgens de vanillesuiker en de poedersuiker en klop tot het is gecombineerd en de room is dik is.  Maal de Oreo koekjes, en roer ongeveer ¾ ervan in de gereserveerde roomkaas mengsel uit de eerdere stappen. Bewaar de resterende Oreos voor de toplaag.Klop â…“ deel van de slagroom in de Oreo / roomkaas mengsel.Gebruik een vouw- beweging om het te combineren. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de dunnere, slagroom mix goed zal combineren met het dikkere, room kaas- mensgel.Voeg nog â…“ van de slagroom door het mengsel, op dezelfde vouw- beweging, zorg dat je niet te krachtig roert. Voeg het resterende slagroom, en vouw tot het volledig gecombineerd is. 
Strooi het mengsel over de bovenkant van de afgekoelde bars, en spreid gelijkmatig uit.Bestrooi met de resterende gehakte Oreo cookies.Plaats in koelkast gedurende 1 uur of totdat het klaar is om te serveren. En voila!

Bron

www.phoenixavalon.com

Serveertip

Kijk voor meer tips op: www.phoenixavalon.com

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten