Gezonde pizzavervanger
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Een heerlijke gezonde variant op pizza, uit het nieuwe boek 'Good Food' van Laurianne Ruhé. Meer weten over dit boek? Ik heb een recensie geschreven, deze is te lezen bij 'artikelen'.
Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg250 gram havermout
2 eetlepels boekweit
200 milliliter water
2 eieren
2 handjes walnoten
2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
8 zongedroogde tomaatjes
Voor de topping
Tomatensaus (passata die pomodoro)
1 ui
1 teen knoflook
1 tomaat
1 paprika
1/2 blikje tonijn
Handje zwarte olijven
Handje gesneden champignons
Scheut olijfolie
Pecorino, geraspt
Handje rucola
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1600,56 kcal |
Koolhydraten | 146,26 g |
Eiwitten | 58,64 g |
Vetten | 78,54 g |
Benodigdheden
Bakplaat
Bakpapier
Keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 C. Mix de walnoten, de Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaten in een keukenmachine. Doe de havermout, de boekweit, de eieren en het water erbij. Mix alles totdat het mengsel glad is. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel erop uit. Maak de bodem lekker dun, dan krijg je een knapperige pizza. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
Haal de pizzabodem eruit en besprenkel deze met olijfolie. Doe nu de tomatensaus op de bodem, daarna de groente en tonijn en als laatste de kaas een daaroverheen een geperste teen knoflook. Houd de rucola nog even apart. Bak de pizza een half uur in de oven. Haal uit de oven en garneer met de rucola.
Bron
Good Food - Laurianne Ruhé