Gezonde pizzavervanger

  • Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Gezonde pizzavervanger

    Gezonde pizzavervanger

    Gezonde pizzavervanger

Een heerlijke gezonde variant op pizza, uit het nieuwe boek 'Good Food' van Laurianne Ruhé. Meer weten over dit boek? Ik heb een recensie geschreven, deze is te lezen bij 'artikelen'. 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
Voor het deeg
250 gram havermout
2 eetlepels boekweit
200 milliliter water
2 eieren
2 handjes walnoten
2 eetlepels Italiaanse gedroogde kruiden
8 zongedroogde tomaatjes

Voor de topping
Tomatensaus (passata die pomodoro)
1 ui
1 teen knoflook
1 tomaat
1 paprika
1/2 blikje tonijn
Handje zwarte olijven
Handje gesneden champignons
Scheut olijfolie
Pecorino, geraspt
Handje rucola
 
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1600,56 kcal
Koolhydraten 146,26 g
Eiwitten 58,64 g
Vetten 78,54 g
Benodigdheden

Bakplaat
Bakpapier
Keukenmachine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 C. Mix de walnoten, de Italiaanse kruiden en de zongedroogde tomaten in een keukenmachine. Doe de havermout, de boekweit, de eieren en het water erbij. Mix alles totdat het mengsel glad is. Bekleed een ovenplaat met bakpapier, en smeer het mengsel erop uit. Maak de bodem lekker dun, dan krijg je een knapperige pizza. Bak de bodem 10 minuten in de oven. 

Haal de pizzabodem eruit en besprenkel deze met olijfolie. Doe nu de tomatensaus op de bodem, daarna de groente en tonijn en als laatste de kaas een daaroverheen een geperste teen knoflook. Houd de rucola nog even apart. Bak de pizza een half uur in de oven. Haal uit de oven en garneer met de rucola. 

Bron

Good Food - Laurianne Ruhé

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

BrittLeeman avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten