1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Zalm
  5. Risotto met venkel en zalm

Risotto met venkel en zalm

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 26-11-2014

Ingrediënten 4 personen


1 ui, gesnipperd
1 grote venkelknol, in reepjes gesneden (het groen bewaren voor garnering)
1 eetl olijfolie
400 g risottorijst
1 eetl Pernod (slijter)
l L groentebouillon
1 blik John West Rode zalm (418g), uitgelekt en losgemaakt
1 eetl boter
100 g Parmezaanse kaas, geraspt



Risotto met venkel en zalm

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Blancheer de venkelreepjes 1 minuut in kokend water. Laat ze uitlekken in een vergiet. Verwarm de olie in een pan en bak het uitje glazig. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst zeer heet is en de korrels glanzen. Blus af met de Pernod en een scheutje bouillon en roer tot vrijwel al het vocht geabsorbeerd is. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal opgenomen is, net zolang tot de rijst gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig. Roer in de laatste minuut de venkel, zalm, boter en parmezaan erdoor en warm al roerend door. Garneer met venkelgroen en serveer meteen.



Volgen


Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top