Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

Momenteel ben ik in de "cake-fase". Allerlei soorten cake lekker uitproberen.
Deze cake is een combinatie van een recept van internet en een deel van mezelf.
En een hele lekkere combinatie vinden wij.
Ik vries altijd een deel van mijn zelfgebakken cakes in plakjes in.
Krijgen we visite dan heb ik altijd wat lekkers. Even in de magnetron en smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150 gram zachte boter
130 gram suiker + 1 eetlepel
mespunt zout
3 eieren (M)
170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel (ik gebruik zelf altijd bloem en bakpoeder)
1 flinke appel
2 theelepels kaneelpoeder
1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 225,76 kcal
Koolhydraten 20,31 g
Eiwitten 2,51 g
Vetten 14,73 g
Benodigdheden
cakeblik 25 cm
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukken. Roer kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker door elkaar. Meng dit door de appelstukjes.

Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix de boter met de suiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten mixen).
Voeg het zout en één voor één de eieren toe. Steeds toevoegen als de vorige is opgenomen.
(Als je bloem en bakpoeder gebruikt zeef dit dan.)
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel door de ei-botermassa.

Verdeel het deeg in tweeën.
Schep door het ene deel voorzichtig de appel-kaneelstukjes.
Doe dit deel onderin de cakevorm.

Roer de speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker door elkaar en schep dit door het andere deel van het cakebeslag.

Verdeel dit beslag over het appelbeslag.

Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake plm. 60 minuten.
Prik in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt dee er schoon uit dan is de cake klaar,
 

Bron

Beetje van mezelf en beetje van internet

Serveertip

Ook lekker met kleine stukjes speculaas door het speculaasdeeg.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar
pwiggers

Doorsturen

Home Recepten