Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2014
  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

  • Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

    Duo cake: Speculaascake en appel-kaneelcake

Momenteel ben ik in de "cake-fase". Allerlei soorten cake lekker uitproberen.
Deze cake is een combinatie van een recept van internet en een deel van mezelf.
En een hele lekkere combinatie vinden wij.
Ik vries altijd een deel van mijn zelfgebakken cakes in plakjes in.
Krijgen we visite dan heb ik altijd wat lekkers. Even in de magnetron en smullen maar!

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
150 gram zachte boter
130 gram suiker + 1 eetlepel
mespunt zout
3 eieren (M)
170 gram cakemeel of zelfrijzend bakmeel (ik gebruik zelf altijd bloem en bakpoeder)
1 flinke appel
2 theelepels kaneelpoeder
1 afgestreken eetlepel speculaaskruiden
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
cakeblik 25 cm
mixer of keukenmachine

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Schil de appel. Verwijder het klokhuis. Snij de appel in kleine stukken. Roer kaneelpoeder en 1 eetlepel suiker door elkaar. Meng dit door de appelstukjes.

Vet de cakevorm in met boter en bestuif met bloem.

Mix de boter met de suiker tot een lichtgele massa (plm. 5 minuten mixen).
Voeg het zout en één voor één de eieren toe. Steeds toevoegen als de vorige is opgenomen.
(Als je bloem en bakpoeder gebruikt zeef dit dan.)
Schep het cakemeel of zelfrijzend bakmeel door de ei-botermassa.

Verdeel het deeg in tweeën.
Schep door het ene deel voorzichtig de appel-kaneelstukjes.
Doe dit deel onderin de cakevorm.

Roer de speculaaskruiden en de donkerbruine basterdsuiker door elkaar en schep dit door het andere deel van het cakebeslag.

Verdeel dit beslag over het appelbeslag.

Zet de vorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cake plm. 60 minuten.
Prik in de cake met bijvoorbeeld een sateprikker. Komt dee er schoon uit dan is de cake klaar,
 

Bron

Beetje van mezelf en beetje van internet

Serveertip

Ook lekker met kleine stukjes speculaas door het speculaasdeeg.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-09-2017

Dank je wel voor je leuke reactie Jenneskens65. Fijn te horen dat de cake in de smaak valt. Prettig weekend en groetjes, Petra

Jenneskens65 avatar
Jenneskens65 29-09-2017

Ohhh door nw account was ik dit recept kwijt. Gelukkig heb ik die weer.Deze is verrukkelijk.

pwiggers avatar
pwiggers 15-11-2016

Farfalla_ zegt op 13 november 2016 20:06:33 Bedankt! De cake heeft heerlijk gesmaakt

pwiggers avatar
pwiggers 13-11-2016

Hoi Farfalla, hoop nu dat de cake jullie net zo lekker smaakt als hij ruikt. In wezen is er geen verschil tussen het gebruik van zelfrijzend bakmeel en bloem met bakpoeder. Hier in Duitsland wordt geen zelfrijzend bakmeel verkocht dus gebruik ik bloem met bakpoeder.

Farfalla_ avatar
Farfalla_ 13-11-2016

Hmmm hij staat in de oven, het ruikt goed hier! Wat is het verschil trouwens tussen het gebruik van zelfrijzend bakmeel of bloem met bakpoeder?

ArualB avatar
ArualB 26-10-2015

Lijkt me lekker!! Meegenomen, bedankt.

orphan avatar
orphan 25-10-2015

Deze cake al paar keer gemaakt. Dank u wel voor super recept

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-12-2014

Inderdaad Deon, die in de bakvorm, dank je wel voor je antwoord

deonart avatar
deonart 07-12-2014

Volgens mij staat die er al Ruth (foto)

ruthbrock avatar
ruthbrock 07-12-2014

Heerlijk recept. Ik heb een foto gemaakt, maar krijg hem niet bij het recept. Misschien doe ik iets verkeerd Petra, (wil je me even schrijven hoe ik het precies moet doen?. Fijne zondag

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten