Pittige Maïssoep
- Soep
- 30-60 min.
Heb je het koud met deze dagen?
Met deze soep krijg je het lekker warm! ;)
Ingrediënten 6 personen
1 el olijfolie1 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
2 wortelen, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in blokjes
1 rode paprika, zaadlijsten verwijder, in blokjes
450 g maïskorrels; uit blik of uit diepvries
½ tl chilipoeder
1 l groentebouillon
225 g zachte (zijden) tofoe, uitgelekt
2 el fijngesneden korianderblad, ter garnering
3 bosuitjes, in dunne ringetjes, ter garnering
Benodigdheden
Soepkomkeukenmachine of blender
Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg de ui en de knoflook toe en bak ze onder af en toe roeren in circa 5 minuten glazig.
Voeg de wortelen, bleekselderij, paprika, maïs, het chilipoeder en de bouillon toe. Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat alles onafgedekt circa 20 minuten sudderen, of tot de groenten gaar zijn.
Pureer de tofoe samen met een soeplepel van de soep in een keukenmachine of blender glad. Roer het mengsel door de soep en laat 5 minuten sudderen.
Bron
Soep - Lekker gemakkelijk uit eigen keuken -
Serveertip
Garneer met koriander en bosuitjes en serveer heet!