Appeltaart met speculoos

  • Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-11-2014
  • Appeltaart met speculoos

    Appeltaart met speculoos

    Appeltaart met speculoos

  • Appeltaart met speculoos

    Appeltaart met speculoos

    Appeltaart met speculoos

Lekker taartje en snel klaar.
Kan ook als nagerecht.

Deel dit recept

Ingrediënten
1 velbladerdeeg
1 pak speculoos
5 appels
60 gkoude margarine
60 grietsuiker
60 gbloem
appelmoes (of kweeperengelei of perensiroop)
amandelschilfers (voor de afwerking)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er gaatjes in. Leg er vervolgens een laagje speculoos op en bestrijk met de appelmoes of kweeperengelei.
Maak het crumbledeeg: snijd de koude margarine in blokjes en meng met de bloem en de suiker. Eventjes kneden. Het moet een soort brokkelig poeder worden.
Schil de appels en verwijder het klokhuis. Snijd in schijfjes.
Leg de appels op de taart en spreid het crumbledeeg erover.Bak de taart ongeveer 35 minuten op 180°C. Bestrooi met amandelschilfers en laat nog 10 minuten bakken.

Bron

Met dank aan Katrien Simoens evavzw.be

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

will_s avatar
will_s 04-12-2014

Bedankt voor het meenemen ! Groetjes Willeke

tina1951 avatar
tina1951 02-12-2014

Meegenomen Gr van mij

riawes avatar
riawes 01-12-2014

Je recept meegenomen Vr Gr Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten