1. Home
  2. Recepten
  3. Wereldkeuken
  4. Garnalen
  5. Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Door: Reddy

  • Wereld, Borrelhapje
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-11-2014

Ingrediënten 4 personen


4 eieren
1 el mosterd
2 el witte wijnazijn
300 ml Reddy Premium
1 citroen 
1 el tomatenpuree
1/2 el paprikapoeder
20 ml melk
2 el chilisaus
20 ml whiskey
16 grote garnalen in de schil met kop
1/2 el chili flakes 


Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus
Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus
Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus
Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus
Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus
Gegrilde garnalen met spicy cocktailsaus

Reddy Tip:Met de neutrale smaak van Reddy Premium Zonnebloemolie kun je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise maken. Zelfgemaakte mayonaise kun je heel goed een tijdje in de koelkast bewaren. Je kunt er elke smaak aan geven die je wilt. Bijvoorbeeld een cocktailsaus, maar ook knoflook- of kerriesaus.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Spicy cocktailsaus:
Scheid de eidooiers van het eiwit. Doe de eidooiers in een grote kom.
Voeg de mosterd, witte wijnazijn toe. Begin te kloppen en giet beetje voor beetje Reddy Premium olie erbij. Blijf kloppen tot er een dikke mayonaise ontstaat. 
Breng de mayonaise op smaak met peper, zout en sap van een halve citroen. 
Voeg een eetlepel tomatenpuree, paprikapoeder, een scheutje melk en twee eetlepels chilisaus toe. Voeg ook een scheutje whiskey toe. Meng alles goed door elkaar.

Gegrilde garnalen:
Dep de garnalen goed droog.
Kruid de garnalen met wat gedroogde chili flakes, rasp van citroen en peper en zout. 
Besprenkel de garnalen met een scheutje Reddy Koken & Bakken.
Verwarm de grillpan voor tot hij goed heet is. 
Grill de garnalen aan beide kanten voor circa 3 minuten per kant. 
Pers in de laatste minuut het sap van een halve citroen over de garnalen.

Serveren:
Serveer de garnalen in een kommetje of op een groot bord met prikkertjes erbij. Serveer de garnalen met wat salade en de heerlijke cocktailsaus 

Serveertip

Reddy Tip:Met de neutrale smaak van Reddy Premium Zonnebloemolie kun je een heerlijke zelfgemaakte mayonaise maken. Zelfgemaakte mayonaise kun je heel goed een tijdje in de koelkast bewaren. Je kunt er elke smaak aan geven die je wilt. Bijvoorbeeld een cocktailsaus, maar ook knoflook- of kerriesaus.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top