Nutella Sponscake
- Banket
- 30-60 min.
De normale sponscaken zat?
Probeer nu met Nutella!
Ingrediënten 6 personen
~• 50 gram Nutella• 100 gram melkchocolade
• 75 gram basterdsuiker
• 120 gram gezeefde bloem
• 20 gram nootjes in poedervorm
• 1 koffielepel bakpoeder
• 2 grote eieren
• 10 cl melk
• 1 snufje zout
• 40 gram boter
Benodigdheden
Pannen, bakvorm, bakpapier, stoommandje, pannenlikker, bekken.Bereidingswijze
~~1. Zet een grote pan met water op het vuur en breng het aan de kook.
2. Verwarm de melk in een kom en laat hier de chocolade in smelten.
3. Klop in een andere, grotere kom de basterdsuiker en de boter, voeg hier ook de Nutella aan toe.
4. Voeg een voor een de eieren toe en meng dit door het Nutella mengsel.
5. Voeg nu ook de bloem, het bakpoeder, de nootjes en de chocolade toe en roer dit goed door.
6. Schep alles in een beboterde bakvorm.
7. Zet de bakvorm in een stoommandje dat het net iets groter is dan de bakvorm.
8. Dek het mandje goed af met een bakpapier en zet dat goed vast met een elastiekje.
9. Plaats het stoommandje boven de pan met het kokende water.
Laat de cake nu 45 minuten stomen.
Bron
Nutella
Serveertip
Leuk als traktaties, tussendoortje of voor een desser.