Rode kool met cranberries en rozijnen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 23-11-2014
  • Rode kool met cranberries en rozijnen

    Rode kool met cranberries en rozijnen

    Rode kool met cranberries en rozijnen

- herfstrecept om te knuffelen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 rode kool (fijngeraspt met de mandoline of met een mes)
1 goeie handvol gedroogde cranberries
1 goeie handvol rozijnen
(balsamico) azijn (kwart kopje)
4 eetlepels appelstroop
Kruidnagelen of kruidnagelpoeder naar smaak
Zout naar smaak
2 eetlepels roomboter
Takje rozemarijn
1 kopje water
1,5 eetlepel maizena, opgelost in een beetje water.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hapjespan

Bereidingswijze

Doe de roomboter in de pan, laat smelten en voeg de rode kool toe. Fruit deze even aan totdat deze flink geslonken is.

Voeg alle ingrediënten toe aan de rode kool en roer goed om. Voeg een kopje water toe en laat de rode kool lekker een paar uurtjes stoven. Haal wel na een half uurtje de rozemarijn uit de pan, die heeft z'n smaak dan al flink afgegeven.
Lekker proeven en eventueel nog een zoetje (appelstroop) of een zuurtje (balsamico)azijn en wat zout toevoegen. Net zolang totdat je het lekker vindt.

Aan het einde van de stooftijd voeg je het maizenamengsel toe aan de rode kool voor wat binding en glans aan de rode kool.

Helemaal lekker met hachee/speklapjes/gekookte aardappeltjes/puree.

Eet smakelijk!

Bron

Eigen keuken

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten