Vegetarische goulash

  • Vegetarisch
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-11-2014
  • Vegetarische goulash

    Vegetarische goulash

    Vegetarische goulash

Goulash of goelasj is de Hongaarse nationale schotel en is traditioneel een soep,
maar wij kennen hem vooral als stoofpotje.
Er zijn uiteraard veel varianten van goulash,
bijvoorbeeld met rundvlees, schapenvlees, varkensvlees en vis,
maar dit recept schotelt je een heerlijke vegetarische variant voor.
Niet alleen in Hongarije maar ook in andere Centraal- en Zuidoost-Europese landen,
zoals in Duitsland, Roemenië en het voormalige Joegoslavië is goulash populair.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 rode paprika's
1 gele paprika
2 uien
3 teentjes knoflook
250 gram champignons
1 tot 2 rode chilipepers
1,5 eetlepel kruidenkaas
90 gram tomatenpuree
150 ml water
2 eetlepels maïzena
1 tot 2 laurierbladeren
2 theelepels gemalen komijnzaad
peper en zout
olijfolie
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 130,94 kcal
Koolhydraten 16,00 g
Eiwitten 4,37 g
Vetten 4,30 g

Bereidingswijze

Maak de paprika's (zaadlijst verwijderen) en champignons schoon
Maak de ui, knoflook en chilipeper schoon en verwijder eventueel de zaadlijst
Snij de ui in grove stukken en hak de knoflook en chilipeper fijn en zet apart 
Snij de champignons in vier partjes en snij de paprika's in grove stukken
Verhit wat olijfolie in een grote hapjespan en voeg de ui toe
Roerbak deze tot hij lichtbruin kleurt en voeg dan de knoflook, chilipeper en champignons toe
Roerbak 1 minuut en voeg de paprika, komijn en laurier toe en roerbak 2 minuten
Blus het geheel met het water en plaats de deksel op de pan
Laat nu 5 minuten sudderen op een middelhoog vuur, schep geregeld om
Voeg hierna de kruidenkaas toe, meng goed en laat nog 2 minuten zachtjes inkoken
Los de maïzena op in ongeveer 25ml water en voeg deze bij de goulash
Meng goed en laat 1 minuut inkoken tot de goulash ingedikt is
(eventueel maïzena toevoegen bij een dunne saus)
Verwijder het laurierblad en serveer warm

Bron

Met dank aan wessalicious.com

Serveertip

Lekker met aardappel(puree), rijst, brood en/of vlees(vervanger)

Laatste reacties

willeke-s avatar
willeke-s 26-11-2014

Graag gedaan Ankie. Groetjes Willeke

ankie43 avatar
ankie43 22-11-2014

Dit lijkt me erg lekker Willeke. Bedankt en groet van Ankie.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten