Chinees gestoofd sucadelappen

  • Aziatisch, Bijgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 21-11-2014
  • Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

  • Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

  • Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

    Chinees gestoofd sucadelappen

Door de kruiden en specerijen combinatie is deze gerecht een smaak die ik nog niet kende. Wel heel lekker.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 g sucadelappen, in grote blokjes
3 e olie
3 teentjes knoflook, fijn
3 cm verse gember, fijn
4 lente-ui, in ringetjes
6 sjalotten nog heel, die kook vanzelf kapot
1 rode chilipeper, fijn
2 bloem, goed met zout en peper gekruid
1/2 t Chinese vijfkruidenpoeder
1 steranijs
1 t lichte rietsuiker (of gebruik wat je hebt)
2 e Chinese rijstwijn of droge sherry
1 e donkere sojasaus
3 e lichte sojasaus
250 ml runderbouillon
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 386,98 kcal
Koolhydraten 17,77 g
Eiwitten 36,75 g
Vetten 16,41 g

Bereidingswijze

1. Verhit 1 e olie in een grote, ondiepe koekenpan en bak de knoflook, gember, lente-uien en rode peper voor 3 min tot ze zacht en geurig zijn en haal uit pan.
2.  Haal stukken vlees door de bloemmengsel.
3. Bak het vlees in overige olie bruin aan alle kanten (voeg extra olie toe als het te weinig zijn)
4. Voeg de vijfkruidenpoeder, steranijs, verse gember, lente-ui, rode peper, rietsuiker, rijstwijn en donkere en lichte sojasaus erbij en bak tot geuren vrijkomen.
5. Doen dit in een stoofpan of slowcooker en stoof dit zachtjes tot vlees botermals zijn.

Bron

Smaakontwikkelaar

Serveertip

Serveer met gestoomde zoetzuur chinese kool  (  http://www.smulweb.nl/recepten/1409636/Chinese-zoetzure-kool-met-chilisaus ) en gekookte basmati rijst.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

vakantie123 avatar
vakantie123 07-08-2016

Gezien de reactie"s moet dit wel lekker zijn,snel een keertje maken,Ik kan niet genoeg recepten hebben voor stoofvlees.Bedankt hoor.Jeannette

ernie11 avatar
ernie11 17-04-2015

Vanavond gegeten echt heel erg lekker. Doet niet onder van afhalen bij de chines. Was alleen de steranijs vergeten te kopen. Komt veel vaker op tafel

deonart avatar
deonart 10-12-2014

aaa wat lief, kijk daar doen ik het voor, dat mensen kunnen genieten van mijn brouwsels bedankt voor je reactie Ger

ger1958 avatar
ger1958 10-12-2014

De complimenten, van mijn 88 jarige moeder !! Had haar ook wat gebracht en ze vond het heerlijk !!

deonart avatar
deonart 08-12-2014

Ger bedankt voor de foto en ik bent blij dat jullie ervan konden smullen. Groetjes Deon

ger1958 avatar
ger1958 08-12-2014

Heerlijk gegeten !! zie foto

deonart avatar
deonart 07-12-2014

staan nu wel bovenaan erbij Ger

ger1958 avatar
ger1958 07-12-2014

Deon, is 750 gram sucadelappen voldoende voor 4 personen ? staat namelijk niet in je recept !!

deonart avatar
deonart 29-11-2014

Is niet echt pittig en anders haal je de zaden uit de rode peper Tina

tina1951 avatar
tina1951 29-11-2014

Lijkt me heerlijk en deze dus ook mee ...Is het niet te pittig

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten