1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Ossenhaas
  5. Gegratineerde Varkenshaas of Ossenhaas met champignons.

Gegratineerde Varkenshaas of Ossenhaas met champignons.

  • Internationaal, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 20-11-2014

Ingrediënten 4 personen


Ingrediënten voor 4 personen:

Note: met Kalfshaas of Ossenhaas schijnt het nog lekkerder te zijn.

750 gram varkenshaas
- 4 eetlepels olijfolie
- zout
- vers gemalen peper
- 1 kleine ui
- 500 gram champignons
- 1 teentje knoflook
- 1 bosje peterselie
- 3 bolletjes mozzarella van 150 gr. per stuk
- boter of olie voor de schaal



Gegratineerde Varkenshaas of Ossenhaas met champignons.
Gegratineerde Varkenshaas of Ossenhaas met champignons.

Dit gerecht heb ik tot volle tevredenheid een paar keer gemaakt met varkenshaas. Met Ossenhaas of Kalfshaas schijnt het nog lekkerder te zijn. Ik wil dit graag met jullie delen met het oog op de komende Kerstdagen..... niet te ingewikkeld om te bereiden en erg lekker!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Verwijder zonondig de vliesjes, de zenen en het vet van de varkenshaas.
Verdeel het in 12 gelijke plakken en druk ze met de hand iets plat.

2. Verhit de helft van de olie in een grote koekenpan en braad de varkenhaas ca. 4 minuten aan.
Keer ze daarbij een keer om, haal ze daarna uit de pan en strooi er wat zout en peper over.

3. Verwarm de oven voor op 200 °C

Snipper de gepelde ui. Verhit 1 eetlepel olie en laat de ui op een laag vuur glazig fruiten.

4. Maak de champignons schoon met en doekje of een borsteltje en snijd ze in plakjes.
Laat deze kort met de ui meefruiten. Pers er de gepelde knoflook bij. Laat zo lang bakken,
tot vrijwel alle vocht is verdampt.

5. Sla de schoongespoelde peterselie droog, trek de blaadjes van de stelen en hak ze fijn.
Schep de peterselie door het champignonsmengsel en breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de mozzarella in plakjes. 

6. Bestrijk de ovenschaal met wat boter of olie en schep er het champignonsmengsel in.
Verdeel de varkenshaas erover en leg op ieder stukje vlees een plakje mozzarella. 
Bestrooi met wat peper en bedruppel met de resterende olijfolie.

7. Zet de schaal circa 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten.

Geef er een salade en/of groente + een aardappelgerecht naar keuze bij.
Lekker met een lichte witte Italiaanse wijn.

Smulse!

Bron

Ovenschotels



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MarjaCoors


Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van MarjaCoors
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top