Cottage Pie

  • Engels, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 19-11-2014
  • Cottage Pie

    Cottage Pie

    Cottage Pie

  • Cottage Pie

    Cottage Pie

    Cottage Pie

  • Cottage Pie

    Cottage Pie

    Cottage Pie

Oorspronkelijk is dit Britse recept afkomstig van arme boeren die geen restje eten onbenut lieten. Experimenteer dus gerust! Gebruik je lamsgehakt, dan heet het gerecht overigens Shepherd's Pie.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de vulling:
- 1 el olijfolie
- 1 pond rundergehakt
- 1 ui, fijn gesneden
- 1 wortel, gesneden
- 1 selderijscheut, gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 1 el bloem
- 1 el tomatenpuree
- 400 ml runderbouillon
- 1,5 el Worcestershire sauce
- 1 tl tijm
- 1 laurierblaadje

Voor de puree:
- 750 g aardappelen
- 100 g sterke cheddar cheese
- scheutje melk
- nootmuskaat (vers of gemalen)
- snufje peper
- eventueel wat zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 880,10 kcal
Koolhydraten 59,86 g
Eiwitten 42,44 g
Vetten 48,41 g
Benodigdheden
- Braadpan
- Stamper voor de aardappelen om de puree te maken.

Bereidingswijze

1. Verhit wat olie in een grote braadpan en bak het gehakt rul. Haal het daarna uit de pan en doe de rest van de olie in de pan. Voeg de groenten toe en bak langzaam tot het zacht is (ca. 20 min).

2. Voeg de knoflook, bloem en tomatenpuree toe en bak nog een paar minuten. Doe het gehakt terug in de pan en voeg de bouillon, Worcestersauce en kruiden toe.

3. Breng aan de kook en laat het zachtjes zo'n 45 minuten zonder deksel doorkoken. Controleer na een half uur hoeveel vloeistof er nog over is. Is dat veel, pook het vuur dan wat op. Breng op smaak en verwijder het laurierblad..

4. Maak ondertussen de puree (kook en prak de aardappels met een scheutje melk). Vermeng driekwart van de kaas erdoor. Breng op smaak met wat zout en peper en nootmuskaat.

5. Schep het vlees en de groenten in een ovenschaal en bedek het geheel met de puree. Strooi de overgebleven kaas erover.

6. Zet de schotel 25 à 30 minuten in een voorverwarmde oven (220 graden) als je het meteen wilt eten.

Bron

BBC Good Food, aangepaste eigen versie

Serveertip

Tip 1: Je kunt in principe allerlei soorten groenten gebruiken voor de vulling, bijvoorbeeld diepvrieserwten, broccoli of wat je verder in huis hebt.

Tip 2: Toch koken met pakjes en zakjes? Vervang de aardappels door een zakje puree.

Tip 3: Dit gerecht smaakt de tweede dag nog lekkerder. Bovendien is het prima in te vriezen. Maak dus gerust een grotere portie.

Laatste reacties

pwiggers avatar
pwiggers 30-08-2015

Helemaal eens met seferine. Beschrijving van het recept klopt misschien niet?

seferine avatar
seferine 30-08-2015

Hallo Sorrow16, Ik heb je recept bekeken maar er blijft niks meer van de groente over. 20min bakken daarna 45min koken en als laatste nog 25 a 30m in in de oven. Help waar is de groenten gebleven? Groet Louise

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten