1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Afrikaanse keuken
  5. Bobotie
  6. Bobotie met corned beef en banaan

Bobotie met corned beef en banaan

Door: deonart

  • Afrikaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 19-11-2014

Ingrediënten 4 personen


1 grote ui, fijn
1 groene paprika, in blokjes
1 e zonnebloemolie
1 e kerriepoeder (probeer verschillende soorten kerriepoeder en kies daaruit de lekkerst poeder en koop steeds deze dan weet je wat je in huis hebt)
2 e abrikozenjam
2 e witte azijn
1 blik corned beef, in blokjes
zout
zwarte peper
peterselie, fijn
 
banaan in diagonale plakjes gesneden
60 ml melk
1 ei, door melk geklutst
paprikapoeder


Bobotie met corned beef en banaan
Bobotie met corned beef en banaan

Ik heb zo een idee dat Nederlanders niet zo gek bent op corned beef. Tenminste ik zien bijna nooit actuele corned beef recepten. In Zuid-Afrika (mijn land van herkomst) is corned bief razend populair en word vaak gebruikt in makkelijk, goedkoop maaltijden. Onderstaand recept is nu een typisch voorbeeld van zo een recept waarbij je ook bijna altijd alle ingrediënten al in huis hebben.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Fruit de ui en paprika aan in olie.
2. Voeg kerrie erbij en bak even op hoog vuur tot geuren vrijkomen.
3. Meng deze mengsel met overige ingrediënten en doen in een beboterde ovenschaal.
4. Verdeel plakjes banaan erover en verdeel erna de melk en ei mengsel erover en bestrooi met paprika (voor de kleur).
5. Bak 30 min. bij 200*C of tot door en door warm en bovenlaag gestold.

Bron

Smaakontwikkelaar



Reacties (5)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van deonart
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top