
1 grote ui, fijn
1 groene paprika, in blokjes
1 e zonnebloemolie
1 e kerriepoeder (probeer verschillende soorten kerriepoeder en kies daaruit de lekkerst poeder en koop steeds deze dan weet je wat je in huis hebt)
2 e abrikozenjam
2 e witte azijn
1 blik corned beef, in blokjes
zout
zwarte peper
peterselie, fijn
banaan in diagonale plakjes gesneden
60 ml melk
1 ei, door melk geklutst
paprikapoeder
Ik heb zo een idee dat Nederlanders niet zo gek bent op corned beef. Tenminste ik zien bijna nooit actuele corned beef recepten. In Zuid-Afrika (mijn land van herkomst) is corned bief razend populair en word vaak gebruikt in makkelijk, goedkoop maaltijden. Onderstaand recept is nu een typisch voorbeeld van zo een recept waarbij je ook bijna altijd alle ingrediënten al in huis hebben.
1. Fruit de ui en paprika aan in olie.
2. Voeg kerrie erbij en bak even op hoog vuur tot geuren vrijkomen.
3. Meng deze mengsel met overige ingrediënten en doen in een beboterde ovenschaal.
4. Verdeel plakjes banaan erover en verdeel erna de melk en ei mengsel erover en bestrooi met paprika (voor de kleur).
5. Bak 30 min. bij 200*C of tot door en door warm en bovenlaag gestold.
Smaakontwikkelaar
hermien_kg 19-11-2014
Ik zet je recept in mijn kookboek. Ben gek op cornedbeef.. Ik maak ook vaak jouw recept cornedbeef met zuurkool en aardappels, heerlijk is dat! Groetjes, Hermien
kuchina_antiano 19-11-2014
Ook geen peterselie, ei , of melk ipv zwarte peper eigengemaakte sambal/pepperpot.
kuchina_antiano 19-11-2014
:D Snelrecept van schoonmama voor drukke dagen ! Alleen niet met azijn en jam maar met ketchup en ketjap! er naast gebakken rijpe bakbanaan in plakken en rijst. Hier gebombardeerd tot een v/d Hurricane recipes/ na orkaanrecepten. Mocht er iets over blijven , eet het de volgende dag op stevig brood. Groeten C
inekevlaskamp 19-11-2014
Dank je voor dit recept.Heb het geprint.Groetje Ineke
estherbakermans 19-11-2014
hallo deon ik ga het zeker proberen ik ben dol op corned beef ik eet het vaak op brood maar heb er ook wel eens recepten mee gemaakt helaas ben ik thuis de enige die het lekker vind gr esther